Magyarnyelvű tutorialoldal indult ingyenes és fizetős videókkal

Nagy fába vágta fejszéjét Zsolnai Gergely kolléga, aki úgy döntött, hogy minőségi, magyar nyelvű fotós oktatóvideókat kezd gyártani és felpakolni a netre. Egy-egy rövid fejezet megtekinthető ingyenesen is, a komplett anyagok pedig fizetősek. Elindult a Creative Revolution.

Ezzel a névvel indul ugyanis útjára egy új magyar fotós weboldal, melyen haladó technikájú oktatóvideókat vásárolhatunk. A felvett filmanyag és az átadott tudás magas minőséget képvisel, jóval túlmutat az átlag fotóiskolai kereteken. Ahogy ők írják:

Pontosan tudjuk azt, hogy a filmjeinkben látott technikák túlmutatnak az iskolákban tanultakon. Sokkal de sokkal többet nyújtanak, és olyan dolgokat tanulhatsz meg, amikről eddig csak álmodtál. Mi azért dolgozunk, hogy megmutassunk minden olyan technikát a fotózásban, amivel egy új szintre léphetsz. Mindezt ingyenes (Youtube csatorna), és fizetős videó tartalmak formájában, így bármikor visszanézheted.

Célunk olyan technikákat bemutatni a videó anyagainkkal, amivel bárki képes ütős, eladható, igényes képeket készíteni. Ezért a lehető legjobb tudásunkat adjuk át, és olyan fotósokkal fogunk filmeket/oktatóanyagokat készíteni nektek, akiktől akár mi is szívesen tanulnánk. A legfőbb cél felépíteni egy olyan brandet, hogyha később meghallod a Creative Revolution nevet, egy olyan oldal jusson eszedbe, ahol minőségi oktató videókat találsz, így ha valaki tanulni, szakosodni szeretne a környezetedből, az lesz első, hogy minket ajánlasz neki.

Ami az árakat illeti, egy-egy tutorialcsomag egy átlagos fotós workshop árában van. Ezek nem párezer forintos tételek, cserébe a készítők nem is kevés munkát fektetnek bele a videók elkészítésébe. A filmek komoly eszközparkkal, többfős stábbal készülnek, a tudást pedig dolgukat értő szakemberek adják át. Az alapító, Zsolnai Gergely reklámfotós és “Photoshop-guru”, ő tartja például a már elérhető “Kompozitfotó Mesterképzés” okatatást. De így, hóeleji indulással elérhető már a “9+1 Beauty&Fashion Világítás” tananyag is, illetve hamarosan érkezik a “Professzionális Termékfotózás”, ami már majdnem készen van, csak a videók vágása van hátra, illetve a “Professzionális Portréretus” is a “csőben van már”.

cr2

Az online workshopokat nem csak Gergő tartja, lesz például Fine Art oktatás is Zelei Péterrel, aki régi motoros stockfotós és fotóművész – ennek workshopnak a promója már kint van a nyitóoldalon. De Gergő elárulta a FotóSarok Blognak (hogy ilyen bulvárosan fogalmazzak), hogy tervben van egy ételfotós kurzus is Balogh Tamással (Fotoda), illetve egy glamour/akt workshop Gelner Lóránddal (Renzo).

A Creative Revolution viszont nem csak fizetős tartalmat kínál, érdemes feliratkozni a YouTube csatornájukra, vagy ellátogatni a weboldal Ingyenes videók szekciójába, ugyanis rendre készülnek rövid tutorialok is trükkökről, Photoshop módszerekről, melyek ingyenesen megtekinthetők bárki számára.

Én drukkolok nekik, nagyon jó kis kezdeményezés. Nyilván tele a net már online workshopokkal, de mivel mind angol nyelvű, ezért nem ugyanaz a történet. Ráadásul a Creative Revolution csapata itt van helyben, könnyebb felvenni velük a kapcsolatot, adott esetben kérdezni, javaslatot tenni, vagy csak simán bíztatni őket.

Felmerülhet a kérdés, hogy egy fotósiskola saját blogja miért ajánlja a konkurenciát, de nem gondolnám, hogy a CR videói konkurálnának egy hagyományos fotóiskolával. Ezek a videók nem abszolút kezdőknek valók, aki csak most kezd ismerkedni a fotózással, annak javaslom a Triplex Alap és Haladó fotótanfolyamunkat, sőt a Photoshop Alap és Haladó kurzust is. Egy igazi fotósiskola lehetőségei össze sem mérhetők egy online workshoppal. Az itt megszerzett tudást és tapasztalatot lehet aztán ilyen és hasonló online workshopok révén elmélyíteni, ami elengedhetetlen a sikerhez, ám egy fotósuliban nem csak megmutatják, hanem meg is csináltatják veled. Kezdéshez ez fontos. A workshopokon már csak megmutatják, de ha megvannak az alapok, akkor elég lesz ennyi is a boldogsághoz.

Megjegyzés: a CR oldal és az aloldalak kissé lassan töltenek be jelenleg, a készítők tudnak róla és dolgoznak az ügyön. 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot