Eladó a DxO Labs

Pletykák reppentek fel, miszerint bajban van a DxO Labs és árulják a céget, mára ez be is bizonyosodott.

A baj csak azzal van, hogy a külföldi weboldalak hajlamosak összekeverni a DxO Mark tesztlaborral. A DxO Labset árulják, mely korábban még csak pletyka volt, de a kommentekből kiderül, hogy erre bizonyíték is van, gyakorlatilag mindenki láthatja, aki hozzáfér a nemzetközi cégregiszter adatbázisokhoz. A cég törzstőkéje, ha jól látom 11.5millió Euro.

De ne tévesszen ez meg senkit, ez év januárában ugyanis bejelentették, hogy a DxO kettéválik és a tesztlabor, vagyis a DxOMark teljesen önálló cég lett, független a DxOLabstől, mely szoftvereket gyárt és forgalmaz. Itt csak az lehet kérdéses a felhasználók számára, hogy mi lesz a sokak által kedvelt Nik Software csomaggal, melyet korábban a Google megvásárolt, ingyenessé tett, végül megszüntetett, és amelyet a DxO Labs átvett azzal az ígérettel, hogy fejlesztik tovább. Nomeg mi lesz a saját RAW konverterükkel, bizonyára ezt is használják azért néhányan. Sőt, konkrétan a DxO ViewPoint szoftvert néha én magam is használom, remek perspektívakorrekciós program, amivel az ultranagylátóval készült fotók képszéli “húzását” egy kattintással lehet korrigálni anélkül, hogy a látószög/képkivágás különösebben módosulna.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot