Jövőre felrázzák a Canon középkategóriát

A canonrumors.com információi szerint jövőre változások lesznek APS-C vonalon és jön a megapixel-monster utóda is.

A legújabb hírek szerint idén nagy valószínűséggel nem várhatunk érdekes DSLR-t a Canontól, 2019 lesz az új bemutatások éve. Ettől még bejelentés bármikor előfordulhat, de kapható termék jó eséllyel nem várható.

A pletykák alapján a közép- és felsőkategóriás APS-C vonalat meg fogja variálni a Canon. Esedékes is lesz már a frissítés, hiszen a Canon 80D kétéves, a 7D Mark II pedig idén négy éves gép lesz. Állítólag jövőre nem csak ezeket frissítik, hanem meg is variálják az APS-C felsővonalat, és a két masina közé beillesztenek egy harmadikat. Ez alapján a 7D Mark III lesz a csúcskategóriás APS-C, a 90D lesz a középkategória, és várható egy felső-középkategóriás váz a kettő között, épp úgy, ahogy a mirrorless vonalon csinálják jelenleg.

Jövő év első felében az 5Ds/5DsR vonal is frissülni fog, ezt pedig állítólag a Canon ejtette el egy belsős prezentáció során. 2019 februárjában lesz 4 éves a konstrukció, amiről azt rebesgetik, hogy komoly megapixelugrást kiviteleznek rajta. Ha az egy ideje már létező 120 megapixeles APS-H szenzort nem is kapja meg, de mindenképpen nagy változások szükségesek, ha 50 fölé akarják emelni a megapixel számot, ugyanis már itt is jócskán bejátszik a diffrakciós tényező. Ha tovább emelik a megapixel számot, ott már valami komolyabb szoftveres képjavításra lesz szükség a megfelelő képélesség biztosítása érdekében. Nemrégiben a Nikon is ezt nyilatkozta, miszerint lehetséges a 100 megapixeles fullframe kamera elkészítése, de ott már számítás alapú trükköket kell bevetni a diffrakció ellen.

5ds-paros

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Laci

    Addigra nem lesz kinek eladni, mert váltani fognak az emberek :D

    • Most még poénkodunk, de vannak előjelek. A 6D-met már kb 2 hónapja árulom. Indult 310-ről, aztán folyamatosan ment lefelé az ára, most épp 229ezernél tart (kb egy hete), de eddig egyetlen érdeklődő se volt rá 2 hónap alatt. Volt egy másik, kis hibával valakinél a Fotóaprón, ő 210-ről indult (ki voltam akadva, most meg már az enyém is 229e), végül árulta már 189ezerért is, nem néztem azóta, hogy ennyiért elkelt-e.
      Azért ez nagyon durva, soha nem tartott ennyi ideig gépvázat eladni és soha nem kellett ennyire lemennem az árral.

      • Ja és dupla akksival, nyár közepéig garanciális, vadiúj zárszerkezettel…És így se viszi senki.

        • Vargsson

          kár, hogy nem egy éve árultad… nagyon jó gép az, ha minőségi objektíveket rak rá az ember.

  • Roli
  • Simon Zoltán: az újakat 365ezerért hirdették akkor amikor kiraktam, ezért indult 310-ről úgy, hogy megjelöltem alkuképesnek. Most már 229ezer, szóval nem az a kérdés, hogy mit kapok 300ezresért, hanem mit kapok 229ezerért. Ennyiért ez reális dupla akksival és új zárszerkezettel szerintem. A 6D még most sem egy rossz gép, képminőségre nem igazán lehet panasz, magas ISO-ban jól haszálható, és a középső fókuszpont is frankó, nem kell mindenkinek szipiszupi követőfókusz aki mondjuk csak divatot fotóz, vagy művészkedik, vagy tájképeket fotóz stb. 220-230-ért ennél jobb fullframe gépet nem lehet kapni ma sem. 5D Mark II-k 150-190ezerért mennek, annál azért lényegesen jobb a 6D képminőségben és fókuszban is.

  • Laci

    Tényleg nem értem a Canon-t mire várnak, vagy egyáltalán mit akarnak..

    A 6D II-nek is lejjebb ment már az ára, gondolom sokat eladtak belőle. Ha nem jönnek ki egy A7 III-hoz hasonló ff milc-el, sokan fognak váltani.