Minden jel a Nikon FF mirrorlessre mutat

Újabb pletyka került elő a Nikon fullframe mirrorlessével kapcsolatban, mégpedig egészen konkrét.

Na nem a specifikációról, arról még mindig nem tudni semmit. Egy japán weboldal, bizonyos SankeiBiz megjelentetett egy cikket, amiben arról írnak, hogy a Nikon rohamtempóban fejleszti a fullframe mirrorlesst, ami szerintük még a Nikon jelenlegi pénzügyi évében fog napvilágra kerülni. A Nikon pénzügyi éve márciustól márciusig tart. Azt is írják, hogy a fullframe milc egy nagy európai kiállításon fog bemutatkozni, ami nyilván nem más, mint a szeptemberi Photokina.

Japánról angolra fordítva konkrétan ez került levésésre az internet nagy pletykasziklájába:

And of course Nikon, who is very strong with dSLRs, is also advancing development of a mirrorless camera at a rapid pace. Nikon intends to begin sales (of their new mirrorless camera) at some point during the current (fiscal) year, it has been revealed. There are also whispers, according to someone connected to the industry, that “surely Nikon will unveil their camera to the public at a major overseas trade show.”

Más pletykák korábban a Canonról szóltak, bár ott még semmi konkrétum, talán csak annyi, hogy a bajonett úgy néz ki nem EF lesz, hanem valami “really nice” megoldás a Canontól, és hogy kétfajta fullframe milc is jönni fog, előbb a high-end, majd kb fél év múlva egy egyszerűbb.

Nikon-Full-Frame-Mirrorless-Rumors

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Tert

    Pletyka az mindig van…mire a nagyok megmozdulnak egy telefonnal is jobb képeket lehet majd készíteni…
    http://www.everyothershot.com/canon-5dsr-vs-huawei-p20pro-smartphone-yes-really/

  • Laci

    Canon-tól egy első szériás Sony A7 kaliberű gépre számítok, de az is inkább jövőre, A7III-nál drágábban.

  • Kit érdekel a Canikon Milc? Engem legalábbis nem! A Sony , Fuji , Olympus már rég learatott mindent elöttük, ez a kettő még csak most ébredezik Hamupipőke álmából….Szánalmas.

    • Vargsson

      engem érdekel, ezért kattintottam ide. te valami másért.