Nyomulnak a kis gyártók

A Laowa és a Meike is érdekes objektívet mutat be.

A Laowát már ismerhetjük korábbról, ezúttal belengettek egy új objektívet, aminek kiszivárgott a fotója is a sonyalpharumors.com-on. A hírek szerint egy 10-18mm f/4-5.6 zoom lesz Sony Fullframe kamerákra. Az azért nem semmi, ráadásul a mérete is durva (durván pici).

Laowa10-18mm

A Meikének pedig autofókuszos objektíve jön, Canon bajonettel egy 85/1.8. Szűrőméret 67mm, 85cm közelpont. Emellett cine-optikák is várhatók. Sorra jelentkeznek a távol-keleti gyártók az autofókuszos obikkal, bár a Yongnuo optikáit annyira nem tettük zsebre, de például a Samyangok nem rosszak. Vajon a Meike milyen lesz?

meike2 meike1

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Volt még anno APS-C s koromban egy Meike 35mm f1,7 manuál fokuszos lencsém. Nagyon szerettem, hogy pici jó mehanikával és potom árért (70 dolcsi) nagyon jól passzolt a Sony APS-C gépemhez.Szerettem vele fotózni, habár az optikai tudása nem volt kimagasló (gyengébb mint a Samyang) de árban és méretben verhetetlen, kb 1/3-a egy Samyang obinak a mérete…