Hoax a DJI Phantom 5 fotója?

A DJI szerint nem a Phantom 5 látható a kiszivárgott képeken, csupán egy felturbózott Phantom 4 Pro.

A DPReview megkérdezte a DJI-t, hogy a kiszivárgott képeken (ld. lent), valóban a fejlesztés alatt lévő, cserélhető objektíves DJI Phantom 5 drón látható-e.

DJI-1

A DJI válasza a következő volt:

A cserélhető objektíves Phantom 4 drón, mely online publikációkban látható,  nem egy nyilvános értékesítésre szánt DJI termék. Szeretnénk tisztázni, hogy ez egy módosított Phantom 4 Pro drón, melyet egy vállalati ügyfélnek készítettünk, hogy specifikus igényeket elégítsen ki.

Mi a véleményetek? Vajon egyetlen cég kedvéért a DJI kifejleszt egy új gimbalt, új kamerát, új bajonettet és új objektívet sok-sok millióért?

Az én véleményem az, hogy a kamera új fejlesztés, melyet a Phantom 5 kap meg, max annyi történt, hogy a “mögötte” lévő drón valóban nem a Phantom 5, hanem egy átfestett Phantom 4 Pro, és a DJI az előbbi infót “elsunnyogva” utóbbit emelte ki…hiszen a hírek arról szóltak, hogy ez a Phantom 5, amire ők azt mondták, hogy nem, ez egy Phantom 4 csak módosítva. Így nem hazudtak, csak a lényegről nem beszéltek. Ja hogy még a távirányító is más színű? Ez már több mint gyanús…lehet hogy mégis hazudtak.

DJI-2

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot