Beütött az infó, amire senki nem számított: idén nem lesz Canon FF MILC

A sok pletyka után, miszerint a Canon és a Nikon is bemutatja a professzionális fullframe mirrorlesst az őszi Photokina előtt, ma jött egy hír a megbízhatónak mondott Canon Watch blogon, miszerint ez nem fog megvalósulni.

canonqbig3

A weboldal legújabb információi szerint ugyanis lesz új, pro-kategóriás mirrorless az idei Photokina előtt a Canontól, de ez még mindig az APS-C vonalat fogja erősíteni, ugyanis a fullframe verzió még nincs porondon. A lap úgy vélekedik, hogy legkorábban 2019 első negyedévében érkezhet a FF MILC a japánoktól, de az is lehet, hogy csak a 2019 évi Photokina előtt mutatják be (mert ugye mostantól évente lesz már Photokina). A CanonWatch szerzője szerint a legnagyobb esély arra van, hogy a Canon az elkövetkező 8-9 hónapon belük két milcet fog bemutatni, az első egy APS-C, a második egy fullframe, de nehéz megmondani, ugyanis a Canon az elmúlt időszakban még jobban titkosította a fejlesztéseit, hogy azok nehogy kiszivárogjanak.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • ePtOn

    A Nikon is jövőre mutatja be, amire már a Sony kb 3-4 lépéssel lesz előtte…
    Ugyanitt eladó egy D610 és D800-as váz! Akár néhány Sigma objektívvel! :)

  • sir

    még jó hogy nem kapkodták el…. kiadnának egy olyan szart mint az EOS M sorozat, aztán meg sírnak, hogy nem veszi senki.

    • Hogyne vennék, csak nem a profik. Akik egyébként a kisebb piac

      • Tom

        Nem is nekik készült.

  • Slan Zro

    Szerintem nem kell őket temetni :) Ha kijönnek egy ütős APS-C milc-el, s pár hónapra rá egy full frame vázzal, még akár le is nyomhatják az árakat, s felpörgethetik a piacot :) Ha viszont megint egy korlátozott tudású crop vázat hoznak ki, a kutya nem lesz már kíváncsi az FF vázukra :) Szerintem tudják, hogy most már nem okozhatnak csalódást, vagy a következő milc generáció lesöpri őket :)

  • Laci

    Szerintem teljes káosz van a Canon-nál, töketlenség magas fokon. Technikailag le vannak maradva, és nem lefaragják, hanem tovább szakadnak le. Most komolyan ezt a 6D II-t akarják árulni még 3 évig? Most a Sony után majd a Nikon is odapörköl nekik.

  • Tibor Fotó

    Mindenki nyomja a trendi “MILC a fényes jövő” és “Csak a Sony” szöveget, miközben a Sony még a MILC piacon sem piacvezető… Évek óta a MILC fan beatwriterek magyarázzák, hogy itt az év ,amikor végre a MILC megelőzi a DSLR-t, (most éppen az idei évtől várják) – aztán valamiért nem történik meg. Lehet, hogy a Canon esetleg többet tud ezekről a dolgokról, azért nem lép. Amúgy Nikon-használóként mondom, hogy a Canon a 6D Mark II-vel egy fontos rést foltozott be a saját kínálatán belül, azt, amit a Nikon a 750D-vel (bár ez utóbbi jobb gép az én tapasztalataim szerint.) Van egy hobbifotósoknak, szenvedélyes amatőröknek eladható FF gépe egy jobb fókuszrenderszerrel, jobb processzorral, amelyik képes kihasználni a profi objektívek kínálta előnyöket – nem milliós árért.

    • Laci

      A 6D II képminőségre gyengébb, mint a sima 6D, ez meg az én tapasztalatom, mert próbáltam. Igen, az AF jobb lett benne, de inkább azt mondanám, hogy raktak bele egy olyan AF rendszert, amit már az első 6D-be illett volna.. 2017-ben merész dolog volt előállni egy ilyen géppel, mondhatni vicc. Én szerettem volna venni, de nem gond, nem Canon-ra költöm el a pénzt, hanem Sony-ra, ahogy teszik ezt egyre többen..