Júliusban jön a Mavic Pro II

Kiszivárgott a DJI népszerű drónja, a Mavic Pro második generációjának bemutatási ideje és várható specifikációi.

A hírek szerint jövő hónapban, július 18-án mutatják be a Mavic Pro II-t, mely számos fejlesztést kap elődjéhez képest, ám a sorozatgyártása csak 2019 februárjától indul állítólag.

seethebiggerpicture

  • A hírek szerint valamivel nagyobb lesz, mint az első Mavic Pro.
  • A korábbi első és alsó akadályérzékelő szenzorok mellé megérkeznek a hátsó és felső szenzorok is, így a Mavic Pro immáron minden irányban érzékelni tudja majd a tereptárgyakat.
  • Kap infravörös érzékelőt is, ami sötétben is látja az akadályokat.
  • Az akku tovább fejlődik, teljesen új konstrukció lesz, így a régi Maviccel nem is lesz kompatibilis, cserébe 32 perc üzemidőt biztosít (a régi 27-et tudott, a Platinum 30-at)
  • A propellerek és az új, nagyobb motorok természetesen csendesebbek lesznek az elődnél és erősebbek is, ugyanis a Mavic Pro II végsebessége 72km/h lesz Sport módban, ám összességében is agilisebb és precízebb lesz a Mavic II
  • A távirányító is megújul némileg, és az OcuSync technológiát alkalmazza majd a rendszer a kommunikációra. Vezérlésre marad a DJI Go4 app.

sensorNa és mi a helyzet a kamerával? Gondolom ez érdekel mindenkit, engem legalábbis mindenképpen. A kamera is megújul. Marad a 12 megapixel, de a korábbi 1/2,3″ szenzor helyett némileg nagyobb, 1/1.7″-es szenzort kap, ami nem túl nagy ugrás (ld. ábrán), ekkora szenzor ketyeg a Pentax Q mirrorlessben és néhány high-end kompakt gépben, de lényegesen kisebb az 1″-esnél, amit ugye prémium kompakt gépekbe raknak, és ilyen ketyeg a Phantom 4 Proban is.

Mindenesetre a DJI jobb képminőséget fog ígérni vele, jobb low-light teljesítményt, nagyobb dinamikatartományt, élesebb képet és kisebb objektív-torzítást. Apropó objektív, egyes infók szerint (ekv.) 28mm-es látószögű lesz, mások szerint 24mm, és a rekesz végre állítható lesz f/2.8-f/11-ig (a régi Mavic Pro 26mm, fix f/2.2). Videó tekintetében 4K-nál maradunk, de 60fps-sel a korábbi 24 helyett. A bitráta 100Mbps. Mechanikus zár továbbra se várható, viszont a gimbal is megújul.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot