Újabb infók és fotók a Canon 70-200-akról

Újabb részletek derültek ki a Canon hamarosan bemutatásra kerülő 70-200 zoomjairól. Megvan a hivatalos sajtóközlemény is.

Immáron az f/4L IS II-ről is van fotó az f/2.8L IS III mellett:

Canon-EF-70-200mm-f4L-IS-II-USM-and-EF-70-200mm-f2.8L-IS-III-USM-lenses

A sajtóközlemény szerint az f/4-es verzió 780g-ot nyom, fluor bevonatú a frontlencséje, mely egyúttal Super Spectra bevonatot is kapott. Blendéje 9 lamellából áll, stabija pedig megegyezik a 100-400 f/4.5-5.6L IS II stabijával (5 FÉ). A közelpontja 1 méter, ami 20 centivel rövidebb, mint az elődmodellé.

Az f/2.8-as verzió a sajtóközlemény szerint igazi strapakanca lesz komoly szigeteléssel, a frontlencse ezen is fluor bevonatú, mely taszítja a port és a nedvességet. Blendéje 8 lamellából áll, stabilizátora 3.5 FÉ-es.

A forgalmazás kezdete az f/4 esetén június, az f/2.8 esetén augusztus.

Az ára 14.990 illetve 24.630 svéd korona a kiszivárgott infó szerint. Ez kb. 465.000 Ft, illetve 764.000 Ft. Svédországban 25% az áfa, tehát itthon is nagyjából hasonló árak várhatók.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Tert

    Látszik, hogy Canonék továbbra sem képesek “kilépni a dobozból”… hol vannak pl. a dedikálható gombok?

    • Ma bemutatták őket. A dpreview is azt írja hogy az f/4nél nagyok a fejlesztések a régihez képest de a 2.8 lényegében ugyanaz.

  • ePtOn

    A 2.8-as miért olcsóbb sokkal, mint a Nikon változat?

    • Mindig is az volt. Amikor a Canonnak volt az uj II-es verzio, a Nikonnak meg még a régi G-változat akkor voltak egy árban. Aztan jott a Nikonnál az E verzio millió kornyeken a Canonnal most a III-as 800ezer alatt, így visszaállt a regi rend. En anno ezert lettem Canonos mert a Nikon obik jellemzően drágábbak voltak.

      • anulu baratja

        ..de hála az Úr végtelen bölcsességének és kitartó áldozatos munkájának az olyan elvakult hithű kánonosok szemet is képes felnyitni és a Sun /egyes nyelvekben suny, sony/ felé fordítani.

  • Laci

    Már csak normális váz kéne mögéjük :)

  • Gábor Perényi

    szépen kezdenek felzárkózni a többi márka idegbeteg áraihoz :)