Drónketrec feltalálva

Elstartolt a Dronecage, vagyis a drónketrec, melyet egy angol cég fejlesztett ki és meglehetősen könnyíti a drónok ipari és más nehéz körülmények közti felhasználását.

A Dronecage egy szénszálból készült “védőháló”, mely jelenleg a DJI Phantom 4 típusú drónokkal kompatibilis, egy 300g tömegű, gömbformájú rudazat – lényegében ketrec -, ami a drónra rögzül, így nem gond, ha ütközünk bizonyos tereptárgyakkal, mert a drón egyszerűen csak vissza pattan róla.

A gyártó szerint kiváló lehetőség arra, hogy egy Phantommal szűk helyekre, veszélyes épületekbe, katasztrófa sújtotta területekre repüljünk, vagy csak simán gyakorlás céljából használjuk.

A 300g-os tömege miatt természetesen a Phantom 4 repülési ideje kényszerűen lecsökken, a szokásos 30 percről 13 percre. Valamit valamiért.

Az alábbi videón látható, hogy a Dronecage-et erős LED lámpával is fel lehet szerelni. Itt lehet megrendelni, ha valakinek érdekes lehet.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot