Hétindító mosolyogtató: amikor a Nikon még ellenállt az ördögnek :)

A mirrorlessrumors.com összeszedte a Nikon nyilatkozatait az elmúlt évekből, melyekben azt taglalják, hogy ők nem látnak perspektívát abban a fényképezőgépben, amit holnapután fognak bemutatni. 

A Nikon 1 rendszert már megszüntették, két nap múlva pedig bemutatják hivatalosan is a cég fullframe lapkás tükörnélkülijét. Ebben a szituációban egészen vicces olvasni a Nikon korábbi nyilatkoztatait:

2011. április, Nikon interjú az Amateur Photographernél:

A MILC gépek sikere nem a DSLR piactól von el vásárlókat, hanem a kompakt fényképezőgépek piacáról.

2013. december, Nikon interjú a DC:watch-nál:

Más cégeknél tapasztalható klasszikus design és nagy szenzor párosítás többé kevésbé csak “hype”.

2014. szeptember, Nikon interjú az Amateur Photographernél:

…a mirrorless a piac csak egy aprócska, súlytalan szegmense. A DSLR számos előnyt kínál a tükörnélküli gépekkel szemben az AF-sebesség, a témakövetés és a terméktartósság tekintetében. 

2015. április, Nikon interjú a Dpreview-nál:

Továbbra is hisszük, hogy a Nikon 1-nek van még tere a fejlődésben. Ez az a terület, amibe erőfeszítést szeretnénk fektetni ahelyett, hogy nagyszenzoros mirrorless kamerát építsünk.

2016. január, Nikon sajtótájékoztatón bemutatott videó, melyben a 8. perctől azt taglalják, hogy a DSLR sokkal jobb a mirrorlessnél.

2016. október, Nikon interjú a Dpreview-nál:

Néhány gyártó szeretett volna belépni a DSLR piacra a mirrorless kameráikkal. A mi álláspontunk más, mivel a termékkínálatunk lefedi a fullframe és APS-C DSLR vonalat és ott a Nikon 1, ezek a kategóriák azt jelentik, hogy a teljes spektrumot lefedjük, továbbá a vásárlóinktól pozitív visszajelzéseket kapunk.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot