Jön a Nikon Z6 és Z7, meg egy Z-Nikkor 58mm f/0.95 objektív

Újabb részletek derültek ki a fullframe mirrorless Nikonról…pontosabban Nikonokról, merthogy rögtön kettő is lesz.

A legújabb pletyák szerint két FX-formátumú mirrorless érkezik, melyek az alábbiak:

 • Z6: 24 megapixeles, gyors kamera, komoly low-light teljesítménnyel
 • Z7: nagyfelbontású, 45 megapixeles kamera

Nikon-full-frame-mirrorless-camera Nikon-mirrorless-camera-back-view-by-cass

Az újszériás objektíveket Z-Nikkornak fogják hívni. Első körben egy 24-70mm f/4 kitobjektívet kapunk majd, egy 50mm f/1.8-as fixet és alá egy fényerős nagylátó fixet, ami 24mm, vagy 28mm, vagy 35mm f/1.8 lesz. A bejelentéskor nagy hangsúlyt fognak fektetni a kissé “túlméretezett” bajonettre, sőt – kapaszkodjatok meg -, ha nem is augusztus 23-án, de még idén bejelentenek valamiféle Nikon Z-Noct-Nikkor objektív vonalat, melynek első tagja egy 58mm f/0.95-ös optika lesz. Ennek az obinak az elsődleges célja az lesz, hogy felhívja a figyelmet a Nikon teljesen új Z-rendszerére, és az ebben rejlő potenciálra. A Nikon egyébként az mirrorless start után első körben a jó minőségű fixobjektívek bevezetésére fog koncentrálni.

És akkor a kérdés: Érdekel a Nikon mirrorless? (szándékosan nem úgy kérdem, hogy vennél-e vagy váltanál-e, azt majd a bejelentés után)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
 • HegyiGyula

  Mégse egy walkman gyártó cég amelyik probálkozik!

  • Márk Korecz

   Ez elég gyenge. Poénnak meg szakállas.

 • BananaJoe

  Jó az irány! Lehet, hogy a Sony-nál ma a szokásosnál rosszabb a hangulat.

  • Anulu

   Mitől lenne ? Sony-nal is van átlagos felbontású meg magas felbontású váz és még van külön videóra kihegyezet váz is, szóval semmi újdonság, Sony-ra is van f0.95-ös obi, szintén nem újdonság, viszont Sony-ra van ha jól emlékszem 46darab natív af-es üveg és kb mégegyszer ennyi natív mf-es üveg, ja és használtpiac meg third party gyártók, kiegészítők. Egyenlőre semmi félni valója nincs a sony-nak. A sony userek meg örülnek a Nikon-nak mert konkurencia végre árcsökkenést hozhat sony üvegeknél (a vázaik árával eddig sem volt gond)

   • BananaJoe

    Segíts kérlek, nem emlékszem, hogy melyik Sony üveg tud F0.95-öt? Milyen gyors az Af azon?

    Egy új termékvonalhoz nem fog 46 darab natív Af-es obit kidobni az első napon :)
    A Sony-nál mennyi idő is volt ezt felépíteni? Ami viszont van a Nikonnál, az összes FF DSLR-hez gyártott objektív, ami az átmeneti időszakra jó is lesz. Sony hogyan is oldotta ezt meg? Várj csak, az a Sigma volt az MC-11-el.

    A használt piac hiányától nagyvonalúan eltekinthetünk, mert egyelőre max a Nikon gyárban vannak használt darabok :)

    Abban egyetérthetünk, hogy a verseny jót tesz a piacnak.

 • Anulu

  Fent hátul nincs vezérlő tárcsa ? Vagy csak én nem látom.Csak az expó korrekciós tárcsát látom jobbra, balra meg a módválasztót. Szóval felesleges topLCD itt is elvett egy hasznos tárcsát ?

  • Márk Korecz

   Szerintem fent hátul az nem expokorrekciós tárcsa lesz, hanem vezérlőtárcsa, ami persze gombnyomás után lehet expokorrekciós is.

 • Laci

  Azért azt ne feledjük, hogy a Nikonnak van egy elég nagy objektív parkja, ami most még F bajonettes, de hamar át fogják ültetni erre az új rendszerre, nem kell nekiállni optikát fejleszteni.

  • Nik.on

   Van benne logika, az üveg marad, a motort meg összehangolják az új rendszerrel.

   • Laci

    Ez szerintem nem hogy van benne logika, hanem ezt fogják csinálni. Ugyanezt csinálta a Canon mikor FD-ről átálltak EF-re.

 • Tert

  Nekem nagyon tetszik a Z6 már most! Végre egy rendes méretű gép, tud mindent ami mostanában elérhető és egy öreg motoros gyártótól jön – tehát eléggé átgondolt lesz… Szóval szerintem komoly ellenfele lehet ez végre a Sony-nak.

 • Laci

  Viszont a Canon-nál nagy a csend. Vagy valami nagyra készülnek (ezt tartom kevésbé valószínűleg), vagy kulisszák mögött pánikolnak, mert előre látják, hogy alálőttek és megint valami szart adnak ki mint a 6D2..

  • Márk Korecz

   Vagy csak egyre szigorúbban veszik a titoktartást.

   • Laci

    Szerintem megint alá fognak lőni, kiadnak valami olyat, amit 3-4 éve kellett volna.. Vagy ár érték arányban lesz nagyon rossz.

 • Korrektor

  “mert egyelőre max a Nikon gyárban vannak használt darabok :)”
  Ezt az új nikonra értette Banándzsó, hogy használtat q..va megerőltető lenne belőle beszerválni egyenlőre, Nikon gyár miegymás.
  Tehát khmm… Szerintem informálódj mielőtt mielőtt butaságokat írsz, mert így csak
  hülyét csinálsz magadból, (felőlem persze nyugodtan, csak gondoltam
  szólók :D