Rákapcsol a Zeiss

A pletykák szerint a Zeiss két érdekes terméket is be fog mutatni, az egyik egy objektív, a másik pedig – dobperrrgés! – egy kamera.

A hírek alapján a világ legjobb objektívjei közé sorolt Otus vonal egy új taggal bővül, mégpedig a Zeiss Otus 100mm f/1.4 optikával. Édesjóistenem, ez az az objektív, aminek a árcédulájára még rágondolni sem merek. Az Otus 55/1.4 kerül 4000 dollárba jelenleg úgy, hogy az 50-80mm körüli gyújtótáv a legolcsóbban előállítható objektív fajta. A 28-as Otus 5000 dollár, a 85-ös pedig 4500. Akkor mennyi lesz a 100/1.4, ami már Sigmáéknál se számít olcsónak a maga 470.000 Ft-os ajánlott fogyasztói árával…?

1463428234000_1248180

A következő érdekesség pedig az, hogy a Zeiss állítólag be fog jelenteni egy saját fényképezőgépet, aminek fix optikája és fullframe lapkája lesz. Nem áll távol a cégtől ez a húzás, hiszen régen is volt fényképezőgépük, talán sokaknak ismerősen csenghet a Zeiss Ikon név.

Forrás: 35mmc.com

Forrás: 35mmc.com

Ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy a cég saját fejlesztésű kamerát dobjon a piacra, hiszen manapság már kicsit bonyolultabb dolog fényképezőgépet gyártani, mint az Ikon idejében. Mindebből arra lehet következtetni, hogy Zeiss néven egy másik cég átcímkézett kamerája fog a polcokra kerülni, természetesen borsosabb árcímkével. Lásd Panasonic-Leica koprodukció. A Zeiss meg ugye a Sonyval van partneri kapcsolatban már ezer éve, fix optikája és fullframe lapkája márpedig a Leica Q-n kívül csak a Sony RX1R II-nek van, így nagy valószínűséggel utóbbi modellt fogjuk látni a jövőben némileg áttervezve és Zeiss logóval felvértezve. Valahogy így:

sonyrx1r

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot