Jön a Fujifilm GFX 50R is (Frissítve!)

A Fujirumorson jelent meg egy fotó a Fujifilm új középformátumú gépéről.

A pletykák szerint a Fuji a Photokinára időzíti a GFX 50S testvérmodelljét, a GFX 50R-t. Az R ne tévesszen meg senkit, nem felbontásnövelésről van itt szó, marad az 50 megapixel, hanem R mint Rangefinder. No persze nem lesz távmérős az új kamera, csak a formavilága, hasonló, mint a Fujifilm X-E-szériája. EVF és szappantartó forma.

img_main03

Rangefinder stílusú Fuji X-E3

Mindebből eddig ennyit látunk, ez a gép teteje, jobboldalt az EVF szemkagylója, a tetején meg vélhetően egy vakuvezérlő, aminek csak az alja látszik.

UPDATE: A Fujirumors azt az infót kapta, hogy a gép ára nagy meglepetés lesz! Idézőjelbe tették a “megfizethető” középformátumot, de mégiscsak ezzel illették. Ugyanakkor azt is leírták, hogy a korábbi hírekkel ellentétben ezt a gépet nem most mutatja be a Fuji (előzetes infók arról szóltak hogy a Photokina előtt prezentálják az X-T3-mal karöltve).

Fujifilm-GFX-50R-WMK

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Tert

    4K USD környékéről írnak, hát igen, ez durva lenne… Ennyiért érdemes/elérhető lesz ff-ről “fel”váltani…whaoooooo…

    • Én még árat nem olvastam, de 5800 a mostani, én 4500-ra tippeltem.

      • Tert

        Fujirumors-on találgatnak kb. mennyi lehet majd a gép ha maga a szenzor 2K USD…