Két új objektív: Sony és Tokina

A napokban két új optikát mutattak be, mindegyik nagyon szimpi darab.

Az első a Sony júzereknek kedvez, ugyanis megérkezett a 24mm f/1.4 GM, vagyis az eddigi legjobb minőségű 24-es Sony obi.

sony24gm

Az új 24-es a Sony szerint rendkívül kompakt és könnyű darab lett, erről árulkodik a 67-es szűrőméret is. A gyártó szerint az élessége még f/1.4-en is kifogástalan. Az optika blendegyűrűt is kapott, ahogy a GM szériában eddig is szokás volt. Októbertől lesz kapható 1400 dolláros áron, ami itthon nettó 400e, illetve bruttó félmillió Ft körül várható.

Egy másik Sonyra való objektív még nem jelent meg, de a specifikációi és a fotója kiszivárogtak már, ez pedig a Zeiss Batis 40mm f/2 CF, ami 1300 dollárért jön majd és szintén kompakt méretű lesz. Mindezt októbertől.

A másik bemutatott objektív egy érdekes darab, ez a Tokina Opera 50mm f/1.4 FF, egy Canonra és Nikonra való, fényerős, fullframe képkört kirajzoló 50-es, USM autofókusszal és szűrőzést megkönnyítő napellenzővel. 950 dollárért előrendelhető már az USA-ban legalábbis, októbertől szállítják ezt is.

Tokina-Opera-50mm-f1.4-FF-lens-for-Nikon-F-mount3 Tokina-Opera-50mm-f1.4-FF-lens2

 

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot