Megújul a Fujifilm középformátum

Teljesen megújítja a Fujifilm a középformátumú kínálatát, a korábbi gép új, nagyobb felbontású verziót kap és egy új kamera is érkezik mellé, mely a hírek szerint a világ legolcsóbb középformátumú kamerája lesz.

A hírek pletykák szerint szeptember 25-én a Fujifilm bemutatja a GFX 50R-t egy rangefinder-stílusú, olcsó középformátumú kamerát. Erről írtam már korábban is, kiszivárgott fotóval, azóta az is kiderült, hogy 4500 dollár környékén fogják kínálni. Ez kb 1.25mio Ft nettó, tehát a bruttó ára valahol 1.6mio Ft körül várható. Ez nagyjából annyi, vagy olcsóbb, mint a top fullframe DSLR-ek és MILC kamerák. A Sony A9 másfélmillió Ft, a Canon 1DX Mark II és a Nikon D5 2-2,2mio Ft körül vannak. Nyilván nem is egy liga, de jó látni, hogy a középformátum alja leért a kisformátum tetejének szintjére.

Valahogy így fog majd kinézni…nagyjából…

gfx

 

Ez meg ugye valódi fotó:

Fujifilm-GFX-50R-WMK

Itt azonban nem ér véget a történet, ugyanis a Fuji fejlesztési bejelentést is tesz a jelenlegi GFX kamera utódjáról, vagy épp testvérmodelljéről, a GFX 100S-ről, ami egy Sony BSI szenzoros, 100 megapixeles modell lesz, várhatóan jobb autofókusszal és tónustartománnyal. Ennek ára még nem ismert.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Nem Tom

    Zarojelben jegyzem meg, hogy a hirek es a pletykak szavak nem egymas szinonimai.
    Ez esetben is legfejlebb pletykak szinten jelent meg mind a 50r, mind a 100s. Mindenesetre ilyenkor is erdemes a forrasokat megjelolni, hogy az ember fia eligazodjon a leirt informacio hitelessegeben. ;)

    • Jogos.

      • Nem Tom

        Mindenesetre nem hiszem, hogy ilyen hamar kerul bejelentesre az R. Talan valami egeszen mas meglepot fog bejelenteni a Fuji. Nem lehet tudni. :)

      • Nem Tom

        25.-en, fel kettotol lesz erdemes a fuji csatornajara hangolni a keszulelet. ;)