Pro APS-C kamerával készül a Sony

Korábban is pletykálták már, most viszont tutira állítják, hogy a Sony egy újabb, professzionális mirrorlessel készül előrukkolni.

A Sonyalpharumors (SAR) információi szerint bár a Sony a Photokinán “hagyta érvényesülni” a többieket, de hamarosan új géppel rukkol elő. Azt már megtudtuk – közvetlenül a Sonytól -, hogy a fullframe, videóra kihegyezett A7S III-ra még várni kell, mert azt még csiszolgatják, hogy igazán nagyot szóljon. Előtte azonban még jönni fog egy komoly tükörnélküli fényképezőgép tőlük, aminek a neve egyelőre ismeretlen (talán A7000), de az infók szerint professzionális, A9-szintű gép lesz APS-C szenzorral. Korábbi pletykák szerint ez a gép formailag is más vonalat fog képviselni, mint a Sony eddigi APS-C kamerái, kinézetét tekintve az A7/A9-vonalhoz fog közelebb állni. A Sonyalpharumors.com szerint egy mini-A9 lesz.

Hogy mikor érkezik a kamera, egyelőre nem tudni, de az informátorok azt állítják, hogy bemutatásra készen áll. A SAR szerint a Sony előszeretettel mutat be gépeket októberben Photo Plus Expo kiállítás előtt, így valószínűleg e hónapban láthatjuk már az új kamerát. A Photo Plus október 25-én kezdődik New Yorkban.

Sony-a9-mirrorless-camera-620x476

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Shivo

    Szia
    Arrol hallotal valamit, hogy iden juniusban vagy oktoberben erkezik a sony a7R mark IV?
    Udv

    • Nem. Nem is tartom valószínűnek hogy iden érkezne. A legégetőbb most a Sonynak az S III piacra dobása es azt is ez év végére jovo év elejére ígérik. Aztan addigra megérik az A9 frissítése is, azt olvastam a minap hogy letezik A9R koncept szoval lehet nem is A9 II lesz elobb. Ezen kivul van beleposzintu, 1500 dollár alatti A5 koncept is amit a Sony nem akart piacra dobni mert az A7 III eladások jol mennek. Allitolag azt csak akkor dobják piacra ha a konkurencia hasonlót lép. Aztan jott a Canon RP szoval a Sony olcso fullframe gépe is aktualis lehet így. Idénre ígérik még a pro APS-C milcet is. Szoval szerintem az R 4-ig sok víz lefolyik még. Iden lesz még csak két eves a gep es az elmúlt evekben azert a Sony is lassított picit, már nem frissitenek évente gépeket mint az elejen. Ahogy neztem kb 3 eves termekciklusokra állnak be.