Pro APS-C kamerával készül a Sony

Korábban is pletykálták már, most viszont tutira állítják, hogy a Sony egy újabb, professzionális mirrorlessel készül előrukkolni.

A Sonyalpharumors (SAR) információi szerint bár a Sony a Photokinán “hagyta érvényesülni” a többieket, de hamarosan új géppel rukkol elő. Azt már megtudtuk – közvetlenül a Sonytól -, hogy a fullframe, videóra kihegyezett A7S III-ra még várni kell, mert azt még csiszolgatják, hogy igazán nagyot szóljon. Előtte azonban még jönni fog egy komoly tükörnélküli fényképezőgép tőlük, aminek a neve egyelőre ismeretlen (talán A7000), de az infók szerint professzionális, A9-szintű gép lesz APS-C szenzorral. Korábbi pletykák szerint ez a gép formailag is más vonalat fog képviselni, mint a Sony eddigi APS-C kamerái, kinézetét tekintve az A7/A9-vonalhoz fog közelebb állni. A Sonyalpharumors.com szerint egy mini-A9 lesz.

Hogy mikor érkezik a kamera, egyelőre nem tudni, de az informátorok azt állítják, hogy bemutatásra készen áll. A SAR szerint a Sony előszeretettel mutat be gépeket októberben Photo Plus Expo kiállítás előtt, így valószínűleg e hónapban láthatjuk már az új kamerát. A Photo Plus október 25-én kezdődik New Yorkban.

Sony-a9-mirrorless-camera-620x476

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot