Top 10 női portréfotós az Instagramon

Az Fstoppers szedte össze azt a 10 hölgyet, akit 2018-ban érdemes követni az Instán.

Annyira zseniális a lista, hogy muszáj megosztanom. Különben is megérdemlik a hölgyek, tekintve hogy – sajnálatosan – igencsak alulreprezentáltak a szakmában. Továbbá bátorkodtam az eredeti cikkhez képest más képeket beválogatni a fotósoktól a saját ízlésem szerint. Az Fstoppers szerzőjének megítélése alapján tehát ők a legtehetségesebb portréfotós csajok 2018-ban az Instagramon, akiket érdemes követni:

Kate Woodman

Kate Woodman a színek mestere, melyeket finoman és figyelmesen használ. Ahhoz, hogy ezt meglássuk, nem elég egy képet megnézni tőle, portfólióját egészében nézve tapasztalhatjuk meg a tudatos képkészítést.

Lindsay Adler

Divat és beauty fotós, stílusa gyakorlatilag összetéveszthetetlen, merészen használja a kemény fényt és a színeket.

Elaine Torres

Minimalista stílusú fotós, nála a kevesebb több. Többnyire színes papírhátereket, színes fényt és színes outfitet kombinál.

Sue Bryce

Nevét sokan ismerik, glamour és portréfotós, akinek képein a nők mindig erősek és gyönyörűek.

View this post on Instagram

PORTRAIT Alejandra @musictoyoureyes one suspended beauty dish one Profoto B1 A post shared by Sue Bryce (@suebrycephotographer) on

Donatella Nicolini

Kismama és portréfotós Olaszországból. Lágy fény, érzelmek, és elegáns szépség jellemzi képeit.

Nira V

Nira V igazi történetmesélő, képei olyanok, mintha egy filmjelenetet néznénk. Beszédes állóképek, teli érzelmekkel.

View this post on Instagram

Breaking through with @mksadler . #portrait #light #portbox #somewheremagazine A post shared by niravphotography (@niravphotography) on

Bella Kotak

Bella Kotak képei megütik a “Wow!”-faktort. Kifogástalan részletek, észbontó styling, kismillió virág és tökéletes retusmunka fedezhető fel a fotóin. Jónéhány képén modernkori barokkot fedezhet fel az odalátogató.

View this post on Instagram

Self discovery is the most empowering time of your life, you remember who you are and you become the best version of yourself but what they forget to tell you is, to get to a point of pleasure you must face the pain. – Nikki Rowe . Detail crops in the stories ✨ . The full series along with BTS video is now up on my blog! www.bellakotak.com 🌙 . C r e d i t s : Photography: Bella Kotak Makeup/ Hair: @brankavorkapic Model: @georgiachambers99 @nevsmodels Production & Assistance: @indysagoo Assistant: @solsticeretouch Retouching: Bella & @solsticeretouch . Featured in @lucysmagazine . G e a r : Camera: @phaseonephoto IQ3 100MP trichromatic Lens: Schneider Kreuznach Macro LS 120mm f/4.0 Lights: 1 x @profotoglobal D2 and 2 x @profotoglobal A1s

A post shared by Bella Kotak (@bellakotak) on

Brooke Shaden

Brooke fotóművész és portréfotós. Képein az álmaink és a rémálmaink jelennek meg. Gyakran magát fotózza a legsötétebb és legsebezhetőbb pillanataiban. Sötét hangulatú fotók, csodás fényekkel, művészi mondanivalóval és látványvilággal.

View this post on Instagram

My loves, I am in the middle of an experience that is changing me. I’m on the island of Lesvos teaching self expression to refugees. This is my first time in an active crisis zone. I feel all at once the sorrow, the raw energy, the joy at expressing, the difficulty of showing vulnerability. It is so hard. We’ve met people from Afghanistan, Syria, Somalia, West Sahara, Morocco, and more. There are too many languages and not enough translators, too much pain and not enough healing, too much need and not enough help. This image is the perfect metaphor for my experience, and I think for the experience of many here. I’ll update more when I can, but know this – the art we’re making is helping, it is really being felt, and that alone fills my heart. A post shared by brooke shaden | creative soul (@brookeshaden) on

Monica Lazar

Egy román fotós hölgy, bár neve alapján valószínűleg erdélyi magyar származású lehet. Elsősorban magát fotózza. Álomszerű képei vannak tele érzelmekkel. Ne csak az Instagramját nézzük, a weboldalán nagyon tuti anyagot lehet fellelni!

Annie Mitova

Álomszerű, lágy képeket láthatunk Annie-től, mintha festették volna őket.

Van még kedvenced, aki nem került fel a listára? Jöhet kommentben!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Tert

    Lindsay Adler, Sue Bryce, Bella Kotak, Brooke Shaden – oktatnak a CreativeLive-on, ha esetleg valaki megfizethető áron keres minőségi tanfolyamot…

  • Naa azért na! :D Az agyonretusálás, texturázás még mindig jobb, mint a mindenre nyomjuk rá a vintage presetet (bár tény hogy a fentiek közül néhányan azért nyomják). Az hogy 2012…szerintem egy olyan látványvilág, amit az átlag ember a mobiljával nem tud megcsinálni, az sosem fog kimenni a divatból.
    “Kotak csak Pratik Naiknak köszönhetően képes megmenteni a képeit.” azért ez így elég erős. Az ő képeit a koncepció és a styling viszi leginább, nem a retusmunka. Az érdem jórésze a stylisté, dehát ugye egy kép csapatmunka, szóval közös érdem és többnyire a fotós a főnök a csapatmunkában. Az hogy csak a retus miatt jó, azt nem mondanám.
    Leibovitz és Unwerth…jó oké, nem egy kategóriáról beszélünk. A fenti poszt fiatal tehetségeket mutat be, nem a fotós világ állócsillagait. Lina Tech, Yulia Gorbachenko – valóban nagyon jók és beférnek a fenti listába szerintem is. Yelena Yemchuk megincsak más világ de máshogy más. Ő inkább dokumentarista képeket készít ahogy nézem, nem ez a fashion-ös vonal, mint a fentiek. Egy ilyen dokumentarista vonal viszont kevésbé “eye-catching”, emiatt kevésbé népszerű.
    De ott van például ez a Nira V…én nem ismertem őt. Igazi fotográfia, amit művel! :)

    Amúgy meg…egy ilyen válogatást megnézek és rájövök, hogy 10 év karrier ide vagy oda, mennyire nem vagyok tehetséges, csak egy átlagos “jómunkásember”. :D

  • Gábor Lénárt

    Nekem sem bejövősek ezek, Lindsay Adlert totál nem értem miért tolják ennyire, vagyis inkább ő nagyon ügyesen tolja magát, bár Sue Bryce még rosszabb :D Nem szeretem ezeket a Top10-es listákat, mert tényleg nagyon ízlésformálók. Sajnos akinek nincs meg még a jól kialakult ízlésvilága, az tényleg azt hiheti, hogy a túlretusálás és a textúrák a szupermenők, pedig ez tényleg nagyon 2008. Ha meg már ilyen irányba megyünk akkor Rosie Hardy miért nincs ott.
    Na mindegy, kapásból tudnék mondani 10-15 sokkal jobb női fotóst ezeknél, csak ők nem oktatnak CreativeLive-on meg nem Canon Profoto Anyámtyúkja ambassador-ok, ezért nem emelik fel őket olyan magasra a tömegfotósok. Ez inkább azt reprezentálja hogy mit gondol az Fstoppers és az azt olvasó átlag fotós. De ezek messze nem a legjobbak.
    Csomó ilyen van akik már meg sem emelik a fényképezőgépet ha azért nem ad pénzt a fényképezőgép gyártója, vagy nem közvetíti Live-ban valamelyik oktató weboldal vagy nem featured fotós valami press eventen. Attól hogy a csapból is folyik a nevük még nem lesznek jók.

  • Gergely Badics

    Borsi Flóra senkinél nem üti meg a minimumot?