FRISSÍTVE: Belépőszintű lesz az új Canon mirrorless

E hónapban mutatják be a következő EOS R-t, de ez úgy tűnik még nem az a modell lesz, amire sokan számítanak.

Korábban szó volt már arról, hogy az új modell neve EOS RP lesz. Az RP sajnos úgy tűnik nem az R Professional rövidítése, ugyanis a Canon Watch információi szerint az új gép egy belépőszintű modell lesz 1600 dolláros áron, egy kártyafoglalattal, nem pedig a nagyfelbontású változata a jelenlegi EOS R-nek.

További információ egyelőre nincs a gépről, de a CW szerint előbb-utóbb megjönnek azok is. Az 1600 dolláros ár egyébként elég akciós lenne, jóval alacsonyabb, mint más gyártók fullframe mirrorless kamerái. Egy ilyen árcímkével ellátott mirrorless alig lenne drágább, mint a Canon 6D Mark II. Az más kérdés, hogy a hozzá való RF objektívek többsége elég horror áron kapható.

UPDATE: a legújabb infók szerint 4K videó 30fps, minimális ergonómiai különbségek (valszeg nem lesz touch bar), gyengébb építési minőség, mint az EOS R, ára 1500-1600 dollár kb. Bejelentés február 14.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Laci

    Vajon miben múlja alul az amúgy sem túl erős EOS R-t?

    • A nap kérdése :D

      • Anulu

        6DII szenzor, xarab EVF, nevetséges sorozat és buffer, csak 1080p, ez a tippem :)

  • Tipikus Canon! Visszafele fejleszt….Ki veszi meg szerintetek az RP-t mikor van már ilyen áron Sony A6500 vagy Fuji XT-3???Én tuti az utóbbit választanám.

  • scarbantia

    Nem tudom mikor lesz rendes váz, de objektív terén nem, tökölnek:
    https://www.canonrumors.com/canon-to-announce-at-least-5-rf-lenses-next-week/

    Innen a legfontosabbak megvannak, még egy 35, 24, meg 135 fix kell, a többi meg majd szép sorban.