Új objektívek jóárasítva: Tokina, Tamron, Samyang…meg egy Sony

Több gyártó is kedvező árú, ámde minőségi objektívet mutatott be a napokban. Ezek közül egyetlen kakukkfióka a Sony, mert az csak holnap érkezik és nem lesz kedvező árú.

Tokina

A Tokina folytatja kínálatánk frissítését, legújabb modelljük az Opera 16-28mm f/2.8 FF zoom, mely Canon EF és Nikon F bajonettel lesz kapható. Az ára 700 dollár, vagyis kb nettó 185.000 Ft, ami elég barátságos. A 16-28/2.8 a már meglévő Opera 50/1.4 mellé áll a palettán. Az Opera széria koncepciója a Tokina szerint az, hogy a képminőséget helyezik mindenek elé, nem pedig a kis méretet vagy a könnyű súlyt. Ld. Sigma ART…

5c6e9b9129e6f

Tamron

A másik kis gyártó is remek optikákat mutatott be nemrégiben, nem kevesebb mint hármat:

  • Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD, stabis, változó fényerejű portré-zoom Canonhoz és Nikonhoz (vélhetőleg)
  • Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD fényerős fixobi kiváló képminőséggel Canonhoz és Nikonhoz (vélhetőleg)
  • Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXD fényerős nagylátó zoom Sony fullframe kamerákhoz

A Tamron árazása mindig is barátságos volt, most le lesz ez másképp, de pontos árakat nem tudni még, valamikor a nyáron lesznek kaphatók.

tamronlensesfeat

Samyang

A Samyang először azt mutatta meg a jónépnek, hogy a tavasz folyamán 8 új objektívet fognak bejelenteni. Ezek közül meg is érkezett az első fecske, a Photokinán már megszellőztetett XP 10mm f/3.5 ultranagylátó, ami a világ legnagyobb látószögű (jelenleg kapható) rektilineáris objektívje lett. UPDATE: azóta találtam olyat, hogy Voigtlander Hyper Wide Heliar 10mm f/5.6 Leicára és Sony FE-re, még nálunk is kapható 340e Ft körül, úgy tűnik a Samyang ezt nem vette észre. Vagyis hiába 10mm és fullframe, ez nem egy halszemobjektív, bár a látószöge megegyezik egy 10millis halszemével, de a halszemtorzítást kiküszöbölte a gyártó. Sőt, a képminőségre se lehet panasz, elmondásuk alapján az 50 megapixeles fullframe szenzorokat kiszolgálja. Canon EF bajonettel érkezik 1250 dolláros bevezető áron, picivel később követi a Nikon verzió is.

1601609077

Ezzel az obival az alábbi sor első darabját ki is lőtték:

samyang-8-lenses-2019-spring-autofocus-mirrorless-canon-nikon-sony

De vajon mi lehet a többi? Középen egy fényerős 85-öst, és egy 35-50mm körüli másik fixet látni, a 85-ös mirrorless obi lehet, a hírek szerint Sony FE bajonettes 85/1.4.

Sony

A Sony holnap tart sajtótájékoztatót, a pletykák szerint piacra dobják a 135mm f/1.8 GM portréobjektívet, ami nagy valószínűséggel az egyik legjobb objektív lesz a piacon, de bizonyára ennek az árát is csúnyán megkérik majd. Ezen kívül a Sony egy vakut jelent még be holnap.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Steve850

    Igen, megelőztél, de majd három éve használok ilyen 10mm-es Voightlander lencsét! Frenetikus!!
    Egy dologban mindenképpen jobb az Samyang lencse, hogy jobb a fényereje!

    • Dervenkal Egon

      Nem tudom, hogy milyen lesz, de ezt nem csak Sonykra lehet, majd feltekerni. Már az is valami.

  • Anulu