Így áll a Samyang bejelentéssorozata

A Samyang 8db autofókuszos objektívet mutat be idén tavasszal, melyből 3 a bejelentés óta már napvilágra került.

samyang-8-lenses-2019-spring-autofocus-mirrorless-canon-nikon-sony

Elsőként a Canon és Nikon DSLR-ekre szánt 10mm f/3.5 ultranagylátót mutatták be, majd napvilágra került a 14mm és a 85mm Canon RF is. Formáját tekintve pont ugyanúgy néznek ki az eredeti képen jobbról a második és harmadik objektívek is, ezért feltételezem, hogy ugyanezen optikák Nikon Z verziója is megjelenik majd.

Marad még három, középen két fényerős fix látható, melyből az egyik a pletykák szerint egy 85mm-es Sony FE lesz és hát elnézve, hogy a Canon RF 85/1.4 mekkora lett, én nem tartom kizártnak, hogy a Sony verzió f/1.2 fényerejű lesz majd. A mellette lévő kisebb, de szintén nagy átmérőjű objektív nekem 50-esnek tűnik, ellenben jól látható a Nikon F bajonett az alján.

A sor végén lévő picike obit én először m4/3-nak néztem, de úgy tudom Canon, Nikon és Sony objektíveket mutatnak be, így lehetséges, hogy az egy APS-C Sony lesz.

Pár nap és kiderül…

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot