Frissült a 3. generációs Sony A7-ek firmware-je

A múlthónapi Sony A9 frissítés után megkapják az új firmware-t az A7III és A7R III kamerák is. Az új vezérlőszoftver jócskán dobni fog a kamerák tudásán.

Április 11-én válik letölthetővé a Sony A7-es kamerák 3. generációjára szánt 3.0-as fimware, mely az alábbi plusz-szolgáltatásokat hozza mint az A7R III-nak, mind pedig az A7 III-nak (az AF-fel kapcsolatos extra funkciók a Sony elmondása szerint már mesterséges intelligenciát, gépi tanulást használnak):

  • Real-Time Eye AF: követőfókusz módban ez azt jelenti, hogy nem kell már nyomva tartani egy külön gombot az Eye-AF-hez, mert az automatikusan működik majd élesítés közben. A kamera önállóan váltogat majd szemkövetés, arckövetés vagy általános témakövetés között attól függően, hogy mit tud felismeri a képen. Ha az szemek felismerhetők a képen, akkor követőfókusz módban az lesz a prioritás a kamerának.  Megadhatjuk azt is, hogy melyik szemet kövesse.
  • Animal Eye AF: a kamera képes lesz állatok fotózása esetében is a szemfelismerésre és szemkövetésre.
  • Megjelenik az intervalométer funkció (time-lapse készítő) a gépekben, 1-60mp és 1-9999 kép közötti értékeket állíthatunk be, továbbá beállíthatunk a kamerán magas, közepes és alacsony automatikus expozíciószabályozást, mellyel elkerülhetővé válik, hogy nagy expougrások legyenek a time-lapse felvétel közben.

Sajnos – ahogy várható volt az előzetes beszámolókból – az A7 kamerák nem kapják meg az A9-be integrált, szintén AI-alapú Real-Time Tracking követést, ami azért érthetetlen, mert a szinte belépőkategóriás, APS-C szenzoros A6400 kamera meg megkapta, így még csak azt se lehet mondani, hogy ez a csúcskategória kiváltsága lenne csak.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot