Nem lesz Canon 7D Mark III

A canonrumors.com információi szerint a Canon nem készül frissíteni a zászlóshajó APS-C DSLR-t.

A weboldal azt írja, hogy egy pletykaforrásuk szerint a 7D nem kap újabb frissítést. A top APS-C kamera utolsó tagja a Mark II-es modell lesz a Canon tervei szerint, és a jövőben a 80D utódját tolják picivel feljebb a rangsorban (a hírek szerint a 90D több mint 30MP-es lesz), tehát DSLR vonalon az hivatott majd – részben – betölteni a 7D Mark III szerepét. Ugyanakkor a pletykaforrás azt is elmondta, hogy a mirrorless EOS R vonalon viszont lesz 7D Mark II utód, de hogy ez milyen kamera lesz és mikor, azt nem tudni. Ahogy azt se, hogy ebből fakadóan lesz-e APS-C szenzoros EOS R, vagy inkább egy gyors, nem túl nagyfelbontású, sport-, riport- és természetfotózásra kihegyezett, de fullframe szenzoros modellt dobnak majd piacra.

Úgy tűnik tehát, hogy a Canon ha nem is kinyírja a DSLR vonalat, de minimum optimalizálja, hiszen a 7D a második széria az 5Ds/5DsR után, mely áldozatul esik a mirrorless trendnek. Abban biztos vagyok, hogy ha valaha is lesz “utolsó Canon DSLR”, az biztosan az 1D-széria tagja lesz.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot