Újabb Canon mirrorless hírek

Újabb hírek jöttek a Canon mirrorlessek háza tájáról: PRO verzió, még “belépőbb” verzió érkezik.

Korábbi infók is szóltak már a profi szintű Canon mirrorless érkezéséről, mely a hírek szerint idén ősz tájékán kerülhet bemutatásra. A legújabb pletykák alapján úgy tűnik, hogy nem kevesebb mint 75 megapixeles szenzort kap, miáltal ez a gép fogja leváltani a Canon 5Ds / 5Ds R szériát. Az továbbra is kérdés, hogy szenzorstabit tesz-e bele a Canon, egy interjú alapján úgy tudni dolgoznak az ügyön, de azt nem árulták el, hogy mely DSLR vagy mirrorless kapja meg először az IBIS-t.

6947687490

Ugyanebből az interjúból kiderül az is, hogy a Canon egy még olcsóbb fullframe mirrorlessel is készül, ami az EOS RP alá lesz pozícionálva.

A tükör-hívőknek is van jó hír, ugyanis a Canon szakembere azt nyilatkozta, hogy még jóideig nem terveznek leállni a DSLR-ek fejlesztésével, mert úgy érzik, hogy jelentős igény van még rájuk. Példaképp azt hozták fel, hogy a filmes EOS-1 gyártását is csak nemrég állították le, mert még arra is volt jóideig kereslet akkor, amikor a digitális kamerák már rég elhódították a piacot.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Laci

    Még az RP alá? :D
    Na viccen kívűl, a videón lehetne megfogni, mert ennél szarabb szenzort már csak mernek belerakni. Vagy rájöttek, hogy az A7 II még mindig jobban fogy :)

    Szerintem MILC-ből hosszabb távon RF bajonettel csak FF váz lesz, APS-C vonal meg az EOS M széria lesz.

  • scarbantia

    Szerintem nem hülyeség az RP alá tenni még egy gépet. Ezzel a Canon elhozná a Full Frame 300D-t, olcsón, és akármilyen középszerű semmi, az emberek vennék, és így sokan lépnének be a rendszerbe. Ha valami nagyon olcsó cucc lenne, akkor az az APS-C világot is megkérdőjelezné jelenlegi pozíciójában, elég ha bármelyik konkurens márka követi a példát. A kis szenzoros kompakt gépek úgy is kihaltak, így csúszik minden lejjebb. Ettől még lesznek sokkal profibb APS-C, meg m43 vázak, de a vevők többsége nem ezeket keresi majd. Na meg valamivel az xxxxD vázakat pótolni kell. :D Aztán legfeljebb nincs igazam.

    (a régi 5D-k meg gombokért mennek majd a használtpiacon… már most is)

  • Laci

    Gondoltam megosztom, kinek mi a tapasztalata erről..
    Ma (is) voltam Pesten, de szinte mindig célzottan megyek, nem bámészkodni. Ma sétáltunk a Duna partján, meg hidakon.
    Mindig néztem, hogy a turisztoknak mi lóg a nyakában, régebben Canon, Nikon, mivel Canon-os voltam, örültem, hogy főleg előbbi.
    Most azonban egy Nikon dslr-t láttam, az összes többi (és sok volt), gopro szerű kis kamera, Sony, Fuji, Panasonic MILC-ek.
    Szóval a Canikon csúnyán elkúrta szerintem, lehet ezt tudatos stratégiának nevezni, hogy kivártak, de szerintem meg durván piacot vesztettek.