Úton a profi Canon milc

Hírek jöttek a Canon háza tájáról. Állítólag számos újdonsággal készülnek 2019-ben. 

Az első már meg is érkezett, ez pedig a Canon 250D mini-DSLR, amellyel hagyományaim szerint nem is foglalkozom, talán csak annyit érdemes megemlíteni vele kapcsolatban, hogy ez az első DSLR evör, ami Eye-AF-et, vagyis szemfelismerő/szemkövető AF-et kapott élőkép módban (ez is tud ugyanis Dual Pixel AF-et és azon belül szemkövetést). Ebből lehet következtetni, hogy ezt a funkciót meg fogja kapni innentől az összes új Canon DSLR.

A további infók már nem ennyire konkrétak, az Imaging Resource magazin készített interjút a Canon képviselőivel, melyen legfőképp az EOS R volt a téma. Az interjúból azonban kiderül, hogy számos újdonsággal készülnek. Egzakt dolgokat persze nem árultak el, de az IR szerint tudható, hogy az EOS R-t lényegében az 5D Mark IV szenzora köré építették, ami immáron egy 2,5 éves kamera, szóval nagy rá az esély, hogy a Canon 2019-ben egy új fullframe szenzorral fog előrukkolni, és nem kizárt egy egy professzionális felhasználásra szánt mirrorlessel is. Az is kiderült, hogy építik a standard f/2.8-as zoomokat az EOS R rendszerhez, ezek ugyanis szükségesek, tekintve hogy a 28-70/2 zoom csak egy különlegesség. Lesz a rendszerhez 10x-es átfogású utazózoom is (24-240) hamarosan, ami az EOS RP jóbarátja lehet.

Az IR interjúja után nem sokkal megjelent egy új infó is, miszerint a profi, nagy megapixel számú EOS R kamerát már terepen tesztelik a kiváltságosak, és állítólag 2019 őszén mutatkozik be. Arról még mindig nincs konkrét infó, hogy 50 vagy 70 megapixeles lesz-e. Jövőre Olimpia van, a Canon állítólag erre készül a nagymegapixeles EOS R-rel. (Ebből én arra következtetek, hogy ősszel megmutatják a kamerát és január-februártól lesz kapható, a nyári Olimpiai játékokon pedig bizonyíthat majd)

Lényeg a lényeg, hogy a profi Canon milc már úton van, szóval mindenki nyugodjon le a …. ;)

Forrás: canonwatch.com

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Anulu

    “Úton a profi Canon milc”
    Már megint ? :D

  • Laci

    Miért van olyan érzésem, hogy mire ezt kiadják, a konkurencia megint rájuk tesz egy lapáttal?

  • Ádám Molnár

    Ha az EOS R olcsóbb lenne mint az A7III akkor nem lenne gond a géppel. Ha az RP olcsóbb lenne mint az A7II akkor megint csak nem lenne baj vele, de sajnos az árazással elszúrja a termék pozicionálást a canon.

    • Laci

      Engem ez csak annyiban zavar amit írsz, hogy nehezebben megy le a Sony vázak ára :)

  • Dervenkal Egon

    És lesz olyan szemkövetés is, ami nem csak one shot módban múködik? És olyan, ami működik?