Tovább hanyatlik a fototechnikai piac

Az alább látható CIPA statisztika szerint nem áll meg a fototechnikai, pontosabban a fényképezőgépek piacának zsugorodása.

Elképesztő számokat mutat a kamerabiznisz. Bármilyen józan ésszel rendelkező befektető fejvesztve menekül egy olyan piacról, mint ami a digitális fényképezőgépek világpiaca. Az alábbi táblázatban kékkel a 2017-es, feketével a tavalyi, narancssárgával az idei digitális kamera eladások statisztikája látható világviszonylatban.

Az azért hozzátartozik a történethez, hogy a statisztika darabszámot vizsgál, így a hanyatlás legfőbb mozgatórugója vélhetően a kompakt fényképezőgépek eladásainak zuhanása, de ne legyenek illúzióink: hanyatlik a profi szegmens is, élén a DSLR eladásokkal.

CIPA-report-for-June-3

Forrás: petapixel.com

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
 • Ádám Molnár

  Pedig érdekes, mert fotósból meg egyre több van :D

  • Gábor Perényi

   p30 pro… :D :D :D

 • Laci

  Nem kellett volna évekig a féket nyomni a nagy gyártóknak.. Meg azt gondolnám reálisnak, hogy pl egy 5D3 után ha kijön az 5D4, akkor a 3-ast kivonják a forgalomból, a 4-es meg ugyanannyiba kerülne, mint a 3-as volt. De nem ez van, minimális fejlesztések, ellenben horror árak. A fele árat nem adtam volna az 5D4-ér, nem 1millió felettit.. Meg elég megnézni az új obik árát, beteg.