Igazi FOTÓ masina lesz az új Fujifilm X-Pro 3

A Fuji megmutatta az X-Pro széria legújabb tagját. Megmutatta csak, bemutatni október 23-án fogják. Egy kamera ami tojik a videóra és kifejezetten hótiszta fotózásra van kitalálva.

Chimpingnek hívják angolul azt, amikor valaki fotózás közben állandóan az LCD kijelzőt bámulja minden képkocka után. A Fujifilm X-Pro 3 véget vet a chimpingnek, ugyanis rejtett LCD kijelző lesz benne. A kamera hátulján alaphangon csak egy sima státuszkijelzőt láthatunk az alap expozíciós beállításokkal. Ha mindenképpen LCD-re van szükség (pl derékmagasságból fotózáshoz, képvisszanézéshez) akkor ki kell hajtani a státuszkijelzőt, mert mögötte ott van a rendes LCD. Imádnivaló koncept, mégiscsak jobb, mint a Leica M LCD-nélküli megoldása. Modern, de mégis megadja a valódi fotózási élményt egy kicsit a múltra visszatekintve.

Fujifilm_X-Pro3_4

Fujifilm-X-Pro3-mirrorless-camera-11

Az X-Pro szériához hasonlóan ebben is hibrid kereső van, optikai (ami nagyobb látószögű és betekintési szögű, tisztább képű lett), és kapcsolható EVF, ami nagyobb felbontású, gyorsabb és nagyobb színterű.

A gépek immáron titániumból fognak készülni, és három verzió várható, a normál fekete titánium változat, és két DURA-jelű (egy fekete és egy ezüst), ami arra utal, hogy ezek extra bevonatot kaptak, ami még strapabíróbbá teszi a titánium felületet.

Az alábbi videóban 1:10:00-tól látható kb a kamera bemutatása.

A Fujifilm továbbá elárulta, hogy dobták a 33mm f/1.0 objektívük fejlesztését, helyette egy kompaktabb méretű 50mm f/1.0 fog jönni.

Fuji-cancels-XF-33mm-f1.0-R-WR-lens-replaces-it-with-a-new-XF-50mm-f1.0-lens-1

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot