Hivatalos a Canon 1DX Mark III

A Canon fejlesztési bejelentést adott közre ma, de sokat továbbra sem tudni az új 1D-ről.

A Canon ma bemutatta az 1DX Mark III DSLR-t, de lényegében csak annyit, hogy rajta vannak az ügyön. Túl sok részletet nem árultak el, csupán annyit, hogy a kamerába új dupla-proci és új dual-pixel szenzor kerül, ami már nem csak RAW és JPEG formátumot tud előállítani, hanem 10-bites HEIF formátumban is fotózhatunk, ami nagyobb tónustartományt ígér a JPG-hez képest. Javítottak az autofókuszon is, de erről sok infó egyelőre nem látott napvilágot. A kamera normál üzemmódban 16fps sorozatra lesz képes, LiveView használatakor pedig 20fps-re.

A Canon szerint ez lesz a legnagyobb videós tudással rendelkező DSLR, amit valaha csináltak. Ez történetesen 4K /60p 10-bit 4:2:2 videót jelent, és lesz C-Log profil is hozzá.

A gombok háttérvilágítást kapnak, az akksi marad a régi verzió, de megnövelt akkuidőt várhatunk.

2247087994

0983874360

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Ádám Molnár

    Nem rossz :)

  • Steve850
    • Tert

      Valamint jönnek a következő lencsék is RF-re: 10-24 F4 ! 14-28 F2 ! 50 1.8… És lesz egy még kissebb body RP-alá, + IBIS + BSI stb..

      2020-ban a Canon lesz az új Sony! :-))))))

      • Kont

        Egyre világosabb, hogy mit csinált a Canon azokban az években, amikor annyian ekézték. Mit mond erre a sok okos, aki temette őket?

        • Bus Gabor

          Talan hogy lottozz? Ezek arai is az egekben lesznek jo Canonos szokas szerint.
          Atlag user (magyar) csoro lesz ezekhez, meg a “profik” is.
          Sajnos mire ezek megjellenek a hasznalt piacon, baratibb arral, addigra mar sonybol dunat lehet rekeszteni.
          Kicsit bealudt a 2 nagy, elkestek vagy 2-4 evet, szerintem.
          Aztan ki tudja…

          • Kont

            LOL!!! A magyar és a használt piac, viccelsz!? Ezek egyik gyártó üzleti stratégiájában sem szerepelnek. :D Neked ez is drága, más piacokon meg a Canon C-s vázakkal videóznak, hozzá Canon Cine obikkal. Ne nézd meg az áraikat, ha árérzékeny vagy, mert befordulsz. Tavaly, tavalyelőtt és azelőtt ki is volt a fotópiaci eladások élén worldwide, miközben láthatóan semmit sem csinált? Ja, a Canon. Most meg ontja ki az újabbnál újabb “azzta” cuccokat, gondolod, most fog lemaradni? Érdekes gondolatmenet.
            “2-4 évet aludtak” :D Aztán amikor felébredtek egy szép napon, kifejlesztettek gyorsan kb. 10 objektívet, amiből jópár forradalmi és etalon, milc vázakat, dslr vázakat stb. Gondold végig.
            Eközben mit adott ki a Sony, amikor is a CaNikon, Fuji, Pana szorongatásban jól jött vlna valami ütős? Frissített néhány modellt, ami még vázcserét sem indokol. Egy rövid ideig ment az a szöveg, hogy a Sony eye-af évekkel megelőzte a konkurenciát, aztán hipp-hopp a Canoné milyen is lett elhanyagolható időn belül? De ez kalkulálható volt, mert mindez csak programozás, nem a fizikát kell tovább erőszakolni, mint korábban.

          • Bus Gabor

            Átlag felhasználókról beszéltem, nem profikról. Van egy kis rálátásom az osztrák esküvői piacra, hát nem látom hogy Canon Cine cuccokkal videóznának, Panasonic GH vagy ha már Canon akkor meg 5D MkIII-IV.

            Végül is csak nyomja ki a méregdrága pro obikat, abban van a nagy zsé, nem a consumer piacban amiből nagyok lettek.

            Nem a Sony-t istenítem, sőt egyiket se. Minden rendszerben megvan a lehetőség ( Panasonic – Sigma FF pl. )

            Persze van lehetőség a mind 2 nagy rendszerében is, de hol vannak a megfizethető obik? A Sony a7 III kb pariba lévő vázak, szenzorok?

            Canon “kezd” felzárkózni az AF-ben, mihez is, a másfél éves Sony A7 III-hoz? És az A9? Azért az még “kicsit” távolabb van…

          • Kont

            Osztrák esküvői videósok :D :D Szerinted mennyire meghatározóak egy világcég számaiban? Amúgy sem az esküvői videósok veszik a Canon C-t, hacsak nem szuperigényes a pár. Voltam én is olyan esküvőn, ahol tv-s vállkamerás ember videózott, de jellemzően itthon is a sógorokhoz hasonló a szettjük, fullHD-be leadott anyaggal. És oda elég is ez, mindenki táncol! :D.
            “Canon “kezd” felzárkózni az AF-ben, mihez is, a másfél éves Sony A7 III-hoz”

            Ez a szeptemberi 1.4.0 firmware előtti óriási lemaradást dokumentálja, azóta sokat fejlődött a Canon ;)
            https://youtu.be/dXSBPuTY_Hs?t=41

            Ez is a régi szoftverrel, ami az obiminőségre is kitér az eye af kapcsán:
            https://www.youtube.com/watch?v=IZxLfi3pdk0

          • Steve850

            Még hogy drágák az új Canon cuccok? Na nekem igen, de….
            https://www.mirrorlessrumors.com
            Nikon-ék a 8000 US árú obiból nem tudnak eleget gyártani!
            Vagy csak, hogy egy kicsit gonoszkodjak, kettőt rendeltek, és csak egy van kész! HiHiHi
            Azért a Canon-ál sem fenékig tejföl az elmúlt idő, nem véletlenül csökkent a bevételük 56,8%-al! Bár érdekes, hogy ahány fórum annyi szám repked…..
            https://www.mirrorlessrumors.com/canon-q3-operating-profit-drops-568-compared-to-last-year/

            Persze ez a csökkent mennyiség is a magyar GDP többszöröse valószinűleg….

          • Kent

            A Sony vezér nyilatkozta, hogy 1.4-nél nagyobb blendés obira nincs igény, ezért nem terveznek ilyet! :D
            A Nikon 0.95 ráadásul manuális és nem is a legolcsóbb. ;)

          • Steve850

            Meg töredék áron, kínál több külső gyártó 1-2 éve 50mm F 0,95 obit Sony E-re. Amire mint tudjuk nem lehet!! Csak erről a gyártókat szerencsére nem értesítették! :D
            Biztos nem olyan frenetikus, mint a NIKON-é, de az áruk sem összemérhető! Valamint a 8000 dollár, azért, kint is 8000 dollár!!

          • Kent

            Igen, a kérdés az, hogy a Sonytól elvárt minőségi szinten mennyire megvalósítható az 1.4-nél nagyobb blende a kicsi nyíláshoz. Biztosan többet kell reszelgetni, mint a Nikonnak, aminek a bajonettjébe a csuklóm is befér. Ők is talán inkább marketingnek tekintették a 0.95-öt, aztán tessék, kell a népnek még 8000 dollárért is manuál fókusszal.
            Most már nyugodtan fejleszthet a Sony is végre gyorsabb obikat, úgy tűnik mégis van rá igény.