Elég komoly specifikációk szivárognak az új EOS R-ről

A Canon pletykaoldalakon brutális specifikációk jelentek meg az EOS R következő generációjáról/modelljéről. Egyelőre fogadjuk kétkedéssel.

A pletykák szerint az új Canon mirrorless nemsokára napvilágra kerül, és EOS R5 lesz a neve. 45 megapixeles CMOS szenzor lesz benne, beépített IBIS szenzorstabival, ami önmagában 5 FÉ fórt kínál, az objektívbe épített optikai képstabival együttműködve 7-8 FÉ-kel a reciprokszabály alá mehetünk a záridővel.

12fps sorozat várható redőnyzárral, és 20fps elektronikus zárral. A hátulján lesz vezérlőtárcsa, és nem lesz touch-bar, a fotó-videó üzemmódok közt pedig hasonlóképpen lehet majd váltani, mint az EOS DSLR-ek esetében. Az akkuja hasonlít majd az LP-E6-ra, oda-vissza kompatibilis is lesz vele, de nagyobb kapacitású lesz annál. És most jön a lényeg, a videós képességek. A pletykaoldalak szerint 8K 30fps RAW videó rögzítésére is képes lesz akár, 4K felbontással pedig 120fps lesz a max. Ezenkívül a beépített WiFi 5GHZ-es lesz.

A hírek szerint a jövő hónapban induló CP+ kiállításon lát majd napvilágot, és júliustól lesz kapható.

Pletykák merültek fel egy másik mirrorless érkezéséről is, az EOS R6-ról, melynek 20MP-es szenzora lesz, szintén kap IBIS-t, a sorozat ugyanaz lesz, mint a fenti, videóban pedig 4K 60p-t tud. Ezt állítólag májusban mutatják be, és júniustól lesz kapható.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Tert

    Gondolom nem lesz low pass filter viszont lesz joystick és 2 kártya.
    8K 30fps aha… 3.6x croppal? Legyen 4K 60fps raw crop nélkül és mindenki boldog lesz….:D

  • scarbanatia

    Remélem valami rendes, nagyobb méretű vázat kap. Nyilván kisebb lesz mint egy DSLR, de masszívan nagy markolatot szeretnék, naagy betekintést az EVF-nek, és minden gombnak rendes helyet, valamint mikrokapcsolós gombok helyett olyat, mint az 5D-nek van, hosszú nyomásponttal, puha, de határozott felütközéssel. Persze tankszerű, masszív fémházat, amiről rendesen le lehet zúzni a festést. :-)

  • Csaba Mizser

    Jé a hülye csúszka helyett tárcsa? Nahát?! Engem ez már nem érdekel! Tetszett volna elsőre jót csinálni és nem szórakozni! Én visszamentem a Nikonhoz. Az R utód különben is egy vagyon lesz, kiváncsi vagyok a vicc rp helyett mivel jönnek ki?