Megérkezett a Fujifilm X-T4

Itt az X-T széria várva várt legújabb tagja, egy még régebbóta várt funkcióval.

A Fujifilm bejelentette az X-T4 mirrorless gépét, mely megkapta a hosszú ideje várt IBIS képstabilizátort, ami 6FÉ fórt ad a fotósnak a cég 18 – optikai stabis – objektívét használva, és 5 FÉ-et a stabi nélküli lencsékkel. Áttervezték a zárszerkezetet, ami immáron 300.000 expós besorolást kapott, és csendesebb, mint az X-T3-é. Az áttervezésnek hála 15 fps sorozatot tud a masina.

xt4front xt4back

A szenzora megegyezik az X-T3-éval, az AF rendszer viszont továbbfejlődött, ami az arc és szemfelismerés hatékonyságán, illetve a témakövetésen érhető tetten. Jött egy új filmszimuláció is a kamerával, az Eterna Bleach Bypass.

Ami a külsőt illeti, szintén vannak módosítások, az LCD már teljesen kifordítható, és variáltak a gombokkal is, meg kicsit a tárcsákkal is. A markolat nagyobb lett, a hátsó vezérlőtárcsa pedig jobban kidudorodik, így ergonómiában is javult a masina, ugyanakkor az akksi nem változott az elődhöz képest. Fotóra és videóra külön beállításokat eszközölhetünk, mindegyiknek van saját gyorsmenüje.

xt4top

Videó tekintetében 240fps slo-mo üzemmódot kapunk, de üröm az örömben a fülhallgató jack-dugó elhagyása. Apple módra egy USB-C – jack átalakítót adnak a kamerához. Az X-H1-hez hasonlóan, ha nem akarunk átalakítózni a mikrofon csatlakozáshoz, muszáj lesz venni hozzá egy portrémarkolatot.

A koronavírus miatti beszállítói problémák miatt a kamera csak késő tavasszal kerülhet a boltokba 1700 dolláros induló áron.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Rufi

    Az akkumulátor teljesen új lett. Nemcsak teljesítményben javult óriásit (a régi W126s 1260 mAh-s, az új W235 pedig már 2200 mAh-s, ami 600 képet tud az előd 390 képével szemben), de méretében és formájában is teljesen eltér, és nem kompatibilis a régi gépekkel, ahogyan azok sem az XT4-gyel.
    Egyébként továbbra is az egyik legszebb fényképezőgép a piacon, bár ez nyilván szubjektív.