Bemutatták a DJI Mavic Air 2-t

A DJI egyik legkisebb drónjának új változata jelent meg, fejlett funkciókkal, ami biztosan népszerű modellé teszi majd.

A szeretett Mavic széria legújabb tagja kívül-belül megújult. Az új kamera ekv. 24mm f/2.8-as objektívű, és megnövelt, 1/2″ méretű, 48 megapixeles Quad Bayer CMOS szenzorral rendelkezik. 4K 60p videót tud rögzíteni 120Mbps bitrátával. 4K 30p módban HDR videó rögzítésére is képes, FullHD módban pedig 240fps slow motiont kaphatunk. 8K felbontásban Hyperlapse videót készíthetünk négy repülési móddal kombinálva, úgymint Free Movement (szabad mozgás), Circle (körberepülés), CourseLock (?) és WayPoints (előre meghatározott repülési pontokat adhatunk meg).

8445177464

Ami a fotózást illeti, 12MP-es képeket készít a Mavic Air 2, ami lehet JPG és RAW (DNG) is, de lehetőségünk van 48MP-es képeket is kicsalni belőle, ilyenkor több képet készít a kamera és azokat fűzi össze, a képek közti mozgást pedig a háromtengelyű képstabi igyekszik kiküszöbölni. A drón kapott AI-alapú SmartPhoto módokat is, ezek közül automatikusan is el tudja dönteni, hogy az adott szituációhoz melyik szükséges. A SmartPhoto módok a következők: 7-képes HDR, szintén több fotóból összeillesztet Hyperlight (low-light fotó kevesebb zajjal), és Scene Recognition, ami egy témafelismerő mód, itt öt preset közt váltogat a drón, úgymint naplemente, kék ég, fű, hó és erdő.

1050301073

A Mavic Air 2 új motorokat, új elektronikus sebességkontrollereket, továbbá új akkut használ, ennek köszönhetően a 34 perces repülési idő új rekord a Mavic szériában. A drón mindössze 570g.

1389245712

A videojel továbbításért az OcuSync 2.0 protokoll felel, ami támogatja a 2.4GHz-es és az 5GHz-es frekvenciákat is, a maximális elméleti repülési táv 10 kilométer. A Mavic Air 2 rendelkezik az APAS 3.0 repüléstámogató rendszerrel is, ami az akadályelkerülő szenzorokat foglalja magában. Ezekből találunk elöl, alul és hátul is a madárkán. A DJI szerint az APAS 3.0 3D-térképezést aklamaz, ami még hatékonyabb, mint az eddigi megoldások.

1615268751

A drónt felszerelik az AirSense és ADS-B technológiával is, ami figyelmezteti a drónpilótát a környéken tartózkodó másik légijármű közelségére. Ez a kijelzőn megjelenő figyelmeztetés, hang- és rezgésjelzés formájában jelenik meg. Sajnos azonban ezt a funkciót a COVID-19 járvány okozta alkatrészellátási problémák miatt csak az USA-ban tudják egyelőre bevezetni, az európai modellekben egyelőre nem lesz ilyen, és nem is tudni mikor vezetik be a világ ezen részén.

3315919714

A DJI Mavic Air 2 számos mesterséges intelligenciával megtámogatott szolgáltatást kínál, ilyenek az ActiveTrack 3.0 témakövető rendszer, a Point of Interest 3.0, ami egy automatizált repülési útvonal meghatározott téma körül, és a Spotlight 2.0, ami képkivágásban tartja a megjelölt témát úgy, hogy közbne a pilóta szabadon manőverezhet a drónnal.

3227735563

A Mavic Air május közepén érkezik a boltokba 800 dolláros induló áron.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot