Jelentős Sony bejelentések közelednek

Jövő hónapban Sony bejelentések jönnek, úgy tűnik megérkezik végre az évek óta várt Sony A7S III is.

A Sonyalpharumors információi szerint júniusban a Sony több termékbejelentést is tesz majd. Ezek közül talán a leginkább várt a videózásra kihegyezett A7S széria harmadik generációja, ami már lassan olyan, mintha Columbo felesége Luca székét gyártaná. Persze egy évvel ezelőtt kb. a Sony már közölte, hogy lesz ilyen gép, de nagyot akarnak vele durrantani, akkorát, hogy ne csak megfeleljen a felhasználók elvárásainak, hanem meg is haladja azokat, így még dolgoznak rajta. Erős felütés, innen lehet nagyot esni, bár eddig a Sony nem nagyon tudott ilyet produkálni…esetleg csak megbotlott, de ez csak az én véleményem az A7R IV-ről, és az A9 II-ről. Na mindegy. Szóval jön az A7S III jövő hónapban, illetve a Sony bemutatja az 12-24mm f/2.8 GM optikát is.

De itt még nincs vége. Jön egy nagyszenzoros kompaktgép is zoom objektívvel, aminek a neve Sony ZV1 lesz, 24-70mm f/1.8-2.8 optikát, és a Sony AF rendszerének minden földi jóságát megkapja. Várhatóan ezt is videóra hegyezik ki, ugyanis a pletykák szerint teljesen kihajtható kijelzővel, beépített ND szűrővel, nagyméretű REC gombbal szerelik. Lesz valamiféle egyérintéses Bokeh fícsör is benne, és automatikus tárgy/témafelismerés.

Ezen kívül pletykálnak egy harmadik, meglepetés-terméket is, de lehet, hogy az csak júliusban érkezik. Annyit “tudni”, hogy NEM az A7IV érkezik egyelőre.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot