Megérkezett a Sony ZV-1 vlogger kamera

A ZV-1 gyakorlatilag egy átszabott RX100, amit kifejezetten vloggereknek, youtubereknek találtak ki.

A Sony ZV-1 egyébként úgy is néz ki, mint egy Sony RX100, de a kijelzője kihajtható, és jobb a mikrofonja. A belsejében 1″ méretű, 20MP-es CMOS szenzor ketyeg, az objektíve 24-70mm f/1.8-2.8. A Real-Time Eye AF, és a Real-Time Tracking AF persze ebből sem maradhatott ki, ahogy az optikai stabi sem. 4K 30fps, FullHD 120fps videót rögzíthetünk, illetve 960fps Super Slow Motion videó rögzítésére is van lehetőség.

zv11

Igazi különlegessége tehát gyakorlatilag a beépített, 3-kapszulás iránymikrofon, amit kifejezetten arra terveztek, hogy azt a hangot vegye, ami a kamera előtt hangzik el, levágva a háttérzajt. A beépített mikire szélzaj-szűrőt is lehet tenni, ahogy a fenti képen látható, tehát gyakorlatilag alapszintű felhasználáshoz a Sony szerint nincs szükség külső mikrofon csatlakoztatásához. Nézzétek mekkora mikrofon-nyílás van a kamera tetején!

zv13

A vloggerkedést Face Priority fénymérés és háttér-életlenítés funkciók is segítik, utóbbi nem mesterséges, csak gombnyomásra kinyitja teljesen a rekeszt. 800 dollár lesz az ára, speckó markolattal (ld. az alábbi videóban), és 64GB kártyával együtt pedig 900 dollár.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot