Sonyra érkezett f/2.8-tól induló utazózoom

A Tamron bemutatta legújabb natív objektívét Sony FE bajonettre, ami az utazók nagy kedvence lehet.

A Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD obi elvileg az első fullframe utazózoom a világon, ami f/2.8-as fényerővel indul. A mérete mégis kicsi tudott maradni, mindössze 11.7cm hosszú, és 576g-ot nyom. Az tubus 18 lencsetagot rejt, köztük aszférikus, hibrid aszférikus és XLD (extraalacsony színszórású) tagokat. A BBAR bevonat felelős a tükröződésmentesítésért.

A közelpont mindössze 19.1cm nagylátó, és 80cm tele állásban. A fókuszmotor RXD típusú, ami a Tamronnál a stepping motort jelenti. Ez ideális videózáshoz is. Az optika szűrőmérete 67mm, a frontlencse por, olaj és víztaszító bevonatú. A szigeteléseknek köszönhetően a 28-200-as a gyártó szerint nedvességálló.

Ára 729 dollár, vagyis itthon talán 300ezer Ft alatt lesz várható. Hogy mikortól, az egyelőre kérdéses a COVID okozta fennakadások miatt, de elvileg e hónapban piacra dobják már.

tamronfe

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot