Ez a vég: megszűnik a Master és Slave kifejezés a vakus világban

A Canon aláfeküdt a legújabb trendeknek. Vélhetően mások is követik majd a világítástechnikában.

A Canon hivatalosan is bejelentette, hogy a jövőbeni vakuiban felszámolja a Master és Slave szakkifejezéseket, melyek évtizedek óta az irányító és irányított vakukat jelentik. Ez természetesen az USA-ban kitört, rendszerszintű rassziszmus miatti tüntetéshullámnak köszönhető, amit annyira túltoltak már, hogy lassan a sakktáblán is más színeket kapunk, és nem a fehér kezd, hanem sorsolással fog eldőlni. Mi magyar fotósok és filmesek is jobb lesz, ha sürgősen elfelejtjük a “négerezés” szakkifejezést!

Sajnos azonban a Canon (és más gyártók) több mint 15 éve gyártott távvezérlésű vakuiba még jópár évtizedre beleégették a bújtatott rasszizmust. Azokból kitörölni még a legügyesebb firmware frissítéssel sem lehet. Na majd felgyújták őket a tér közepén…

slavefeat-800x420

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • scarbanatia

    Vattafák… De őszintén, már meg sem lepődünk semmin. Az egész világ egy gyenge Monty Pyton utánérzés. Csak kár, hogy nem vicc.

    Eddig nem nagyon jelölgettem a vakuimat, de most lehet ragasztok rájuk egy szép nagy slave feliratot. Ráadásul fekete is. Jönnek majd a fehér receiver vakuk.