Jön a Nikon Z6s és Z7s

A nikonrumors.com információi szerint ráncfelvarrást kapnak az első Nikon Z kamerák.

A pletykák szerint a modellfrissítés még idén érkezik. A szenzor marad a korábbi a gépekben, de dupla processzor fogja támogatni. Ezen kívül végre dupla kártyafoglalatot is kapunk mindkét masinában, és az akku is új lesz, ami majd USB-n keresztül is lehet tölteni. Videót tekintve 4K 60p-t tudnak majd, és lesz hozzájuk portrémarkolat is kezelőszervekkel.

A dupla procit kivéve igazából ez mind olyan fícsör, amit már az első Nikon Z-ből sem kellett volna kispórolni. Ki érti ezt…? Ja, persze. Kétszer lehet eladni…

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Kiskmasz

    Canikon ugyanazt akarja elsütni újra a amit anno már sokszor megcsinaltak. Remélem ez az ostoba és buta strategia nem jön be nekik.

  • cserepfalvi

    Elsőre a Sony se volt tökéletes, most se az. A Nikon elsőre használható kamerákat dobott piacra, a Canon meg most dobott nagyot. És jönnek ugye ezek is, amik szintén hozzák lassan a Sony szintjét.