AF-ben úgy tűnik utolérte a Canon a Sonyt

A dilis Fronowsphoto-s csávó összevetette a Canon, a Nikon és a Sony jelenlegi, top tükörnélküli masináit, melyből kiderül, hogy a Canon EOS R5 autofókuszban felnőtt a Sonykhoz.

Legalábbis Jared Polin – akitől viszketést kapok, de 1.24 millió YT-feliratkozó nem tévedhet – videójában látható, arcfelismerő és szemkövető autofókusz tekintetében mindenképpen a fenti állítás igazolódik. A teszt során úgy tűnik, hogy a Canon R5 és a Sony A7R IV könnyedén talál fogást még a távoli arcon is, a Nikon Z7 pedig kicsit nehezebben. Az ezt követő videóból az is kiderül, hogy az R5 adaptált DSLR obival is egészen jó, mozgó témánál 11-ből 9x tökéletesen éles képet csinált.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Tert

    Már az EOS R-nek is jobb az AF-je az újabb firmware-el minden szempontból mint a Sony-nak. Dual-pixel ellen nincs orvosság… :-)))

    • Ádám Molnár

      Azért ez erős kijelentés. Mondjuk úgy hogy az EOS R a frissítés után olyan lett amelyinnek kellett volna lenni alapból !

    • Robi Toth

      A Sonynak van 5 év előnye, ez meg van még? :D :D :D

  • Dervenkal Egon

    A dilis Fronowsphoto-s csávó… ő lenne Fro. Vagy The Fro.

    • Vagy Jared Polin

      • Dervenkal Egon

        Na igen, az a polgári neve.

      • Nem Tom

        Egyebkent nem kamera elott (ertsd a valo eletben) egeszen mas karakter a srac. Tavaly nehany percig lattam egy konferencia szuneteben teblabolni, es nem tunt annyira excentrikusnak, mint a Fro karakter, inkabb tunt ugy, mint egy elveszett valaki.
        Raadasul Froknowsphoto (erted, Fro knows photo), nem Fronowsphoto. :)

  • pergabb

    most sony fan lettél.. ugye tudod? :D egy algoritmust rá lehet tolni adott vázra, ami amúgy képes lenne rá, ebben nincs varázslat, de ne legyél ennyire elvakult. Régen, canonos korszakodban is volt, amikor kiálltál a márka mellett, most a sony, úgy sincs tökéletes gép.

  • Tert

    Gondolom ezt azért írtad mert tapasztaltad, azaz használtad az EOS R-t és mondjuk egy A7R 3-at párhuzamosan is…
    Csak mert én is használtam kb. egy hónapig párhuzamosan mindkettőt és azt tapasztaltam, hogy érezhetően jobb az AF a Canon-on, fényképen és videóban is. De ez persze lehet szubjektív is.
    Szintén tapasztalatból tudom, hogy a varázs firmware-ek már a Sony-nál is jól működtek, A7R2 és A7R3-nál is. Szóval miért ne tudna a Canon is csinálni egy tényleg varázs firmware-t?

  • Laci

    Fantasztikus hír. Már Canon-nal is elérhető, hogy ne front/back fókusszak kelljen szívni… :)