Jön a Sony A7c fullframe milc

A sonyalpharumors.com új pletykával állt elő az Alpha család hamarosan debütáló tagjáról.

A pletykaoldal szerint a Sony hamarosan bemutatja az A7 széria kistesóját, amit eddig A5-nek akartak nevezni, de most “kiderült”, hogy A7C lesz a neve. C, mint Compact, ugyanis ez egy kisméretű, de fullframe szenzoros mirrorless lesz.

A pletykák alapján az A7III 24MP-es szenzorát kapja, bár ez még nem biztos, és lesz benne IBIS. A kamera külleme viszont nem az A7-szériára fog hajazni, hanem az A6600-ra, de a markolat nagyobb lesz, és az NP-FZ100 akkut fogadja majd. Az EVF ún. pop-up lesz, vagyis a vázból ugrik fel gombnyomásra, mint az RX100 széria esetében. SD kártya slotból csak egy várható, + USB-C, miki + füles, a kijelző pedig teljesen kihajtható lesz, mint az A7S III-ban. Az árcetli várhatóan 2000 dollár fölött valamivel, mondják, hogy drágább lesz az A7III-nál.

A Sony Alpha Rumors egyik forrása szerint ez egy új kamera és objektív vonalat fog elindítani, ugyanis a Sony megcélozza az FE-bajonettel a vloggereket és az utazókat, így az új, kompakt méretű FF géphez új, kompakt méretű FF objektíveket is fog kínálni. Ezeket V, vagy VX jelzéssel látja majd el a gyártó.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot