PRO mirrorlessek a Sonytól és a Canontól

Mérföldkő év lesz a 2021-es a fényképezőgép iparban. Jönnek ugyanis a “valódi” professzionális szintű mirrorlessek több gyártótól is.

Az egyik pletyka szerint a Sony jövőre egy, az A9-nél is magasabb szintű, profi fényképezőgéppel rukkol elő. A hírek szerint nagyobb méretű, valóban “pro-szintű” vázzal rendelkezik majd. Az EVF 9.44 millió képpontos lesz, és új szenzor kerül bele IBIS-szel. Videót tekintve 8K felvételére lesz lehetőség, állítólag túlmelegedés nélkül, és persze nem hiányozhat a dupla kártyafoglalat sem. A menürendszerét az A7S III-tól örökli. A pletyka szerint az ára 6000 dollár lesz, ami nettó 1,8 millió Ft. Úgy tudni, hogy már élesben tesztelik ezeket a gépeket.

A pletykára reagálva beindult a Canon-gépezet is. Jól értesült informátor közölte a Canon Rumors weboldallal, hogy az 1D X Mark III RF-bajonettes, mirrorless változata talán jövő év második felében várható, de a jelenlegi bizonytalan világpiaci helyzet ezt tovább tolhatja. A forrás annyit árult csak el róla, hogy nem az 1DX III szenzorát fogják benne újrahasznosítani. A CR szerzője úgy tippeli, hogy EOS-R1 lesz a neve, legalábbis a logika ezt diktálná. Érkezik tehát az “R1-es munkatárs” a Canontól. :)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot