Teljesen AI alapú lett a Skylum Luminar

A feltörekvő RAW-feldolgozó szoftver legújabb verziója már teljesen az AI-ra alapul.

A Luminar eddig is használt mesterséges intelligenciát például expozíció és színbeállításhoz, vagy akár teljes égbolt-cseréhez. Az új verzió azonban továbbmegy ennél, nem véletlenül lett a neve LuminarAI.

A Skylum szerint a LuminarAI annyira vonja be a mesterséges intelligenciát a teljes képfeldolgozási folyamatba, amennyire csak lehet, miközben egy pillanatra sem emeli ki a felhasználót a kreatív szabadságából. A cél az, hogy a kezdők könnyebben tudjanak utómunkát végezni, a profiknak pedig még komolyabb eszköztár legyen a kezében. További céljuk, hogy az “unalmas és komplex feladatokat vegyék ki a felhasználók kezéből anélkül, hogy a szakmai minőség csorbuljon”.

luminair-ai-portrait-retouch-eyes

A Skylum képviselője szerint a LuminarAI egy teljesen új, nem hagyományos megközelítést alkalmaz a fotófeldolgozásban, ahol az eredményre fókuszálnak, nem a folyamatra. A mesterséges intelligencia abban a pillanatban elkezd dolgozni, hogy megnyitunk egy képet. Elemzi a fotót, és bizonyos sablonokat javasol a kép feljavítására. Amellett, hogy az AI az egész folyamatban jelen van, a felhasználó teljes kontrollt élvezhet a fotószerkesztés alatt, ő választja ki, hogy mely effektek, és hogyan legyenek alkalmazva a fényképen.

Az early bird előrendelés már elindult.

luminar-ai-mountains

luminar-ai-portrait-retouch-body-ai

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot