Tovább dübürög a Canon RF-szekér

Jövőre 90 megapixeles EOS R-t láthatunk, és érkezik f/1.4-es ultranagylátó is.

A legújabb pletykák szerint a 45 megapixeles Canon EOS R5-nél is komolyabb – és drágább – gépet fejleszt a Canon. Állítólag a közel gyártásérett verziójú prototípusok már a kiválasztott fotósok kezében landoltak világszerte, hogy teszteljék azt, illetve – gondolom – kezdjék el legyártani a majdani marketingfotókat vele. A nevét még nem tudni, a spekulációk szerint EOS R5S-nek hívják majd. A pletykaforrások 90MP körüli felbontást, és nagyobb méretű és felbontású EVF-et említenek. Várhatóan azonban ez a gép idén még nem kerül a polcokra, csak jövőre. Akkor viszont egy low-end masinával együtt, ugyanis a Canon egy 1000 dolláros EOS R-t is fejleszt gőzerővel, így a mirrorless szegmens két végét célozzák meg 2021-ben.

A másik nagy szám egy új objektív formájában várható, ez pedig a Canon RF 14-21mm f/1.4L USM lesz, amit szintén már élesben tesztelnek odakint. Asztrofotósok álma?

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Ádám Molnár

    Földi halandókat a nagy gép nem fog érinteni, de jó hogy végre ennyire odateszi magát a mirrorlessre a canon ! :)