Új Loupedeck és szorosabb együttműködés az Adobeval

Múlt hónapban új Loupedeck eszköz érkezett a piacra, a Loupedeck Live. Az új Photoshop érkezésével egyidejűleg pedig be is jelentették a szorosabb együttműködést az Adobeval, így a Photoshop 2021-et a Loupedeck CT és az új Loupedeck Live minden eddiginél ügyesebben tudja kezelni.

Először a Loupedeck Live-ról…

Az új készülék gyakorlatilag a korábban megjelent Loupedeck CT fele, mind külsőre, mind pedig árban. Azt a tulajdonságát ugyanakkor megőrizte a CT-nek, hogy számos szoftver kezelését támogatja, még az oprendszerét is. Teljesen automatikus is tud lenni, csak telepítjük a szoftverét, bedugjuk az USB-t és már működik is, érzékeli, hogy milyen szoftvert használunk éppen, és annak megfelelően kínál fel vezérelhető funkciókat a kezelőfelületén. Ami 6db enkóderből, egy éritésérzékeny színes kijelzőből és funkciógombokból áll. A saját szoftverében persze teljesen testreszabhatjuk a készülék működését, funkcióit.

A LD Live-ot elsősorban élőzéshez, streameléshez fejlesztették, de természetesen együttműködik a Lightroommal, Photoshoppal, Premiere-rel, After Effectsszel, Final Cuttal,  Illustratorral stb., sőt még a Spotifyt is támogatja.

loupedeck-live-apps

Az alábbi videóban bemutatják, hogy a fotósok és videósok milyen módon használhatják ki a Loupedeck Live-ot. Az Fstoppers embere elmondja, hogy akinek csak Lightroomra kellene, annak még mindig inkább a Loupedeck+-t ajánlja, de azért a méreteket ne felejtsük el megemlíteni: a Loupedeck Live sokkal kisebb, mint a Loupedeck+, ráadásul ez egy jóval minőségibb termék, teljesen fémből készül, míg a Loupedeck+ kopogós műanyag…igaz olcsóbb is. Szóval ezt mindenki maga döntse el, a LD+ rengeteg funkciógombbal és enkóderrel rendelkezik, minden a kezünk ügyében van, még mindig egy nagyon jól használható készülék, míg az új LD Live egy profibb, kisebb, univerzálisabb cucc.

Miután a Photoshoppal egyidejűleg megjelent az Adobe Plugin Marketplace is, így a Loupedeck Photoshop pluginját már onnan lehet letölteni, és kiterjedtebb szolgáltatásokkal rendelkezik a képszerkesztőben, mint valaha. Ehhez az kellett, hogy a finn Loupedeck szorosabbra fűzte a kapcsolatot az Adobeval, így a plugint már nem önállóan, hanem együtt fejlesztették.

loupedeck-live-black-background

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot