Könyvajánló: Furmányos fotós könyv

Hamarosan megjelenik Baráth Gábor új könyve, a Furmányos fotós könyv. Mint azt a címe is sejteti, nem egy szokásos fotós könyvről van szó, sokkal inkább egy, a fotózás játékos megközelítéséről szóló, átfogó bemutatóról, amelyből megtudhatjuk, hogy készíthetünk el saját kezűleg okos fényképészeti eszközöket, továbbá megismerkedhetünk különféle érdekes, kézműves fotográfiai eljárásokkal* is.

A könyvben található tippek és ötletek könnyen kombinálhatók, így mindenki megtalálhatja benne a maga számára izgalmas projekthez szükséges inspirációt és alapinformációkat. Rengeteg ötlet 190 oldalon, a szerző és további nyolc hazai művész fotóival illusztrálva.

A könyv weboldalán (www.furmannyosfotoskonyv.hu) előrendelési akció keretén belül 30%-os kedvezménnyel, dedikálva rendelhető meg a megjelenés időpontjáig (előreláthatóan november 15-ig).

A házi DIY módszerek mellett olyan hagyományos fotográfiai eljárásokat is megtanulhatunk a kötetből, mint a cianotípia, a fotogram, a kemogram, vagy a szolárgráf készítése, de megmutatja a lyukkamera előállításának módját is. Ha ilyen “messzire” első körben nem merészkednénk, de kacsingatunk az analóg fotózás világa felé, akkor megtanulhatjuk a könyvből az otthoni filmhívást, vagy akár a levilágító berendezés építését.

*A “kézműves fotózás” fogalmával pár éve még csak poénkodtunk a kissé borgőzös fotós összejöveteleken a kollégákkal, de úgy látszik mára valósággá vált. :D

furmany

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot