Magyarországon készült az 5D MkIII mintavideója

A múlt héten bejelentett Canon 5D Mark III fényképezőgép egyik mintafilmjét Budapesten forgatták. A növényzetet elnézve legalább 5 hónappal ezelőtt. A stábban értelemszerűen magyar szakemberek is voltak, úgyhogy le a kalappal, hogy mindenki így tudta tartani a száját. :)

…senki nem szólta el magát ezek szerint, hogy hónapokkal ezelőtt nem hogy tesztpéldányok léteztek, de kis országunkban is járt egy, ráadásul nyilvános óbudai tereken, Budai Várban stb “mutogatták” a forgatás idején. Valószínűleg senkinek nem tűnt fel, hiszen Budapesten szinte mindennaposak a filmforgatások…ha más nem a Barátok köztöt veszik fel valahol. :)

Íme a film, a Mario & Nette. A film végén megmutatják, hogy melyik jelenetet milyen objektívvel vettél fel. Érdekes, hogy a nemrég bejelentett 24-70/2.8L II-t stabilizátorral jelölik meg a videó végén. Hiba lehet, vagy valóban a hőn áhított stabival akarták kiadni még a filmvkészítése idején? Valamiért nem jött össze a dolog? Vagy a közeljövőben mégiscsak lesz 24-70/2.8L IS II?

A videó werkfilmjét (Making of Mario & Nette) és további videókat és mintafotókat a Canon oldalán találjátok.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Egyébként a 24-70/2.8L IS II mellett feltűntetnek 16-35/2.8L IS II USM-et is.

    • ami ugyebár mindkét esetben egyformán hülyeség, mert egyiből sem volt soha IS verzió, tehát ha lesz IS változat, az jelölés nélkül I változat lesz, nem II…

      • Mondasz valamit :D

        • pedig nem is mozog a szám…
          ,-DDD

          egyébként én is mindig IS-t akarok írni az IS nélküli obikhoz, sőt 17-40 helyett is mindig 14-70-et akarok írni….mondjuk ideálisabb átfogás lenne
          ,-DDD