Botrány a Modellonline-on! (Frissítve!)

Jópár magyar modell lány valamilyen rejtélyes okból kifolyólag felkerült néhány magyar pornóoldalra. Ha a Modellonline.hu-n regisztrált modell vagy fotós vagy, téged is érinthet!

(FIGYELEM: jótanács az érintett modelleknek ebben a cikkben!)

Ma délután kezdett el terjedni a hír, hogy a szexplaza.hu, olimpiq.com és a hirbank.com pornográf weboldalakra egy-az-egyben átemelték a Modellonline (MO) portálról a lányok fotóit és neveit, melyeket be is linkeltek a Modellonline-os profiljukra, ahol gyakorta személyes adatok is megtalálhatók, lévén, hogy a MO egy szakmai kapcsolatépítő oldal.

Ugyan a lányok nem mint szexuális szolgáltatást nyújtó hölgyek vannak feltüntetve, csak simán “Magyar modellek”-ként , de a két oldal nevéből és/vagy eddigi tartalmából eredően erős félreértésre adhat okot. Nem beszélve az ügy a modellek részéről személyiségi jogi, a fotósok részéről szerzői jogi vonatkozásáról.

A három tárgyalt pornóoldal tulajdonosa egy ugyanazon személy.

A Modellonline oldal üzemeltetője az egyik fórumtopikjukban azt nyilatkozta, hogy nincs közük az ügyhöz, jelezték nemtetszésüket a három oldal tulajdonosának és ügyvéddel is felvették a kapcsolatot, későbbre ígértek tájékoztatást.

Ha Te is fent vagy a Modellonline-on, javaslom kövesd figyelemmel az ügyet!

(UPDATE: a fenti fórum linken található topikot időközben valaki törölte, de a képek még fent vannak az érintett oldalakon! Fontos tudni, hogy ha valaki törli magát a Modellonline-ról, attól még a képe fent marad a fenti oldalakon, így ez nem segít. Célszerűbb a Modellonline profiloldalakat egy időre publikusról privátra állítani, hogy csak a Modellonline-os ismerősök láthassák a személyes adatokat!)

(UPDATE 2: a Modellonline szerkesztőinek jelenlegi állásfoglalása alább olvasható:

“kedves Mindenki!

mégegyszer leírnám hogy mi a jelenlegi helyzet, mert túl sokan kerestek ezügyben:

természetesen nem a miénk a szexpláza, természetesen semmi közünk ezekhez a bejegyzésekhez.

(csak zárójelben: nem is értem hogy feltételezhettek ilyet…)

mi is ma értesültünk erről, azóta azon vagyunk hogy lekerüljenek. jelenleg addig jutottunk, hogy miután írtunk a szexpláza webmesterének, ők válaszul kértek egy hivatalos, céges kérelmet (nem értettük, de csináltunk és küldtünk – ezen ne múljék), azt az ígéretet kaptuk hogy törölni fogják ha ez megtörtént.

közben párhuzamosan felvettük ügyvédekkel a kapcsolatot, így amennyiben mégsem törlik, holnap jogi úton fogjuk felkérni őket és megtesszük a megfelelő lépéseket.

sokat segítene ha kicsit türelmesek lennétek, és nem gondolnátok hogy ez a mi művünk, és nem törölnétek magatokat hirtelen felindulásból. helyette inkább állítsátok a profilotokat átmenetileg privátra, így csak az látja aki regisztrált a modellonline-on, és már nem is működik a linkjük. (bal oldalt a neved alatt: beállítások / adatvédelem / láthatóság: felhasználók)

ha bármi fejlemény van, ide fogom postolni:

http://www.modellonline.hu/forum/topics/figyelem-modellek-a-sexpl-z-n

köszönöm a türelmet, üdv: magyar gabor / modellonline

)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • szerintem nem a legjobb megoldáson dolgoznak
    ,-((