Új firmware az 1DX-hez, hamarosan az 5DIII-hoz is

Július közepe óta vártak erre a firmware frissítésre a Canon 1DX tulajdonosok, úgy tűnik az 5D Mark III tulajoknak még kell várni egy picit.

Mint azt már korábban megírtam, számos Canon használó panaszkodott az említett két gép fókuszpontjaira. Szépek, újak, végre precízen működnek, ahogy kell, csakhogy a Canonnál újonnan bevezetett rávetített fókuszpont kijelzés révén nem vörösek, hanem feketék, ezért követő fókusz módban meglehetősen nehéz velük dolgozni, pláne rossz fényviszonyok között. A Canon meghallgatta a felhasználók panaszait, és firmwarefrissítést adott ki, egyelőre csak az 1DX-hez, de várhatóan az 5D Mark III is megkapja majd a pirospontokat.

Az 1DX új firmware-jét innen tudjátok letölteni, amely révén egyébként nem csak a fókuszpontok válnak vörössé követő módban, de f/8 fényerejű objektívekkel is használhatóvá válik az AF.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot