Április 4-től Helmut Newton kiállítás a Szépművészetiben

A cím magáért beszél, szerencsére a magyar galériák és múzeumok ráéreztek arra, hogy van kereslet itthon a modern kori fotográfia műremekeire, így ismét egy nagyágyú képeit láthatjuk kiállítva. Történetesen az egyik kedvencemét.

Tavaly Robert Mapplethorpe kiállítás volt, az az ember is egy zseni, de ha már választani kell, inkább az öreg Helmut. Egy ideig magaménak tudhattam az életművét bemutató albumot, melyből a bevezető szöveget be is másoltam ide a blogra. Azóta továbbadtam az albumot, hogy más is élvezhesse, ismerem már magam annyira, hogy nem ezt fogom nézegetni magányos estéimen (ami amúgy sincs).

Ezúttal a Szépművészeti Múzeumban lesz lehetősége a magyar nagyközönségnek Newton mester glamour és divatfotóiban gyönyörködni. Ha valaki ki tudta hozni az alanyaiból az igazi, erotikával átszőtt, és a legkevésbé sem alárendelt szerepű Nőt, így nagybetűvel, az Helmut Newton.

A kiállítás 2013. április 4-től július 14-ig lesz látható a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot