Nem lesz idén Canon 7D Mark II

A legújabb pletykák szerint igencsak jó kis gép lesz a Canon 7D Mark II…de csak jövőre.

A Canon-pletykaoldalak szinte hetente írnak valamit a 7D utódról, a legutóbbi – megbízhatónak mondott – információik szerint azonban ez a gépváz idén semmiképpen sem várható, legkorábban 2014 első negyedévében jöhet, de az is lehet, hogy csak a másodikban. Állítólag az is közre játszik, hogy várnak a Nikon lépésére, miszerint lesz-e, és ha igen, milyen lesz a Nikon D400, miután a Nikon anno kijelentette, hogy nem a D7xxx kategória a D300s utóda.

A pletykák szerint a Canon 7D Mark II a 70D-ben már bemutatott 20 megapixeles CMOS szenzort kapja, ugyanúgy Dual-Pixel technológiával, ám a jobb jelátvitel sebességre és videóminőségre kihegyezve. Ennek köszönhetően a sorozatfelvételi képessége 10-12 kép/másodperc körül várható, elmondások szerint a 10 a cél, a 12 az opcionális. A pletykák azt rebesgetik, hogy a 7DII szenzora verni fogja a hollywoodi piacra szánt Canon C100 és C500 szenzorát, ezért tenni fognak róla, hogy lebutítsák annyira, hogy ne tegye (“limited by marketing” – ahogy az angol fogalmaz). Ezt viszont egy Magic Lantern esélyes hogy “lazán” kijátssza majd.

A gépbe egyébként új AF rendszer kerül majd, ISO 100-25600 között lesz az érzékenysége, a GPS tuti hogy bele kerül, a WiFi még kérdéses (szvsz egyáltalán nem kérdéses, az a gyanúm, hogy a 700D-től fölfelé most már minden gépbe bele fogják tenni, de még azt is elképzelhetőnek tartom hogy 700D-től lefelé is.)

Ez a susmus, aztán majd meglátjuk mi lesz.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • buslig22

    Nekem sima 7D van de nagyon remelem nem bantjak a kezelofeluletet a 7D mII-nel, mert akkor pont olyan ramaty lesz mint pl 60D,6D,70D….