2014 elején jön a 7D Mark II

A canonrumors megbízható forrásra hivatkozva állítja, hogy a csúcskategóriás APS-C DSLR jövő év első felében érkezik. Reméljük mostmár tényleg.

A pletykaoldal olyan információra hivatkozva állítja ezt, ami már több esetben bizonyította megbízhatóságát. E szerint a 7D Mark II, mint a Canon top-kategóriás APS-C váza pontosan nem tudni mikor lesz bejelentve, de az biztos, hogy 2014 első félévében. Ilyen hírt nem nehéz alkotni, hiszen rendkívül népszerű, de 5 éves konstrukcióról beszélünk, a jövő évi prognózissal nagyon mellélőni nem lehet.

Annyit árultak még el, hogy az új 7D pro-APS-C váz lesz, 2000 dollár körülire lövik majd be (ez bizony több lesz mint félmillió Ft itthon), új szenzort kap, fókuszrendszere pedig megegyezik majd a szintén jövőre bemutatásra kerülő új, EOS-1 szériás gépével. További infó még, hogy lesz benne WiFi, GPS és a Canon kínálatában ennek lesz a legnagyobb az LCD kijelzője.

A minap megszellőztetett Canon DSLR tehát már biztos, hogy nem a 7D Mark II lesz, olyannyira nem, hogy a Canon Japan is elkezdett egy White Kiss szlogenű reklámot nyomni. Azt pedig tudni kell, hogy a háromjegyű szériás (650D, 700D stb) Canonokat Japánban Kiss-nek hívják, így elég jó eséllyel egy fehér 700D-t fognak bemutatni idén Novemberben.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Csoma

    Miért akarja a Canon, hogy valaki pro APS-C vázat vegyen egy fullframe áráért? Ezt sosem értettem. Biztos, hogy van rá szakmai válasz, kell lennie, akár a specifikációk, akár más, nem akarom hinni, hogy csak és kizárólag a piac diktálna (?). Nyugtasson meg valaki.

    • Hát speciel akik rendszeresen fotóznak nagytelével (sport, természet), azoknak ajándék az 1,6-os szorzó, sokan közülük semmi pénzért nem vennének fullframe-et.

      • Csoma

        Basszus tényleg. Így már összeállt a fejemben, köszi.