Kihirdették a Sajtófotó díjakat

Tegnap kihirdették a Magyar Sajtófotó Pályázat 2013-as díjazottjait. Bielik István lett a MÚOSZ Nagydíjas, Szalmás Péter, iskolánk oktatója második helyezett.

Tudom kicsit megkéstem ezzel a poszttal, de sajnos tegnap rendezvényen fotóztam délelőttől éjjel 2-ig, így nem volt módom blogcikket írni, max a üresjárati időkben a telefonomon nézegetni a díjazott fotókat.

Több weboldalon is láthatók válogatások a díjazott képekből, de mivel sok a sorozat, így azokból egy-egy kiragadott kép nem mutathatja meg azt, amiért a zsűri azt a bizonyatos sorozatot titulálta a legjobbnak. Így én azt mondom, kattintsatok Bielik Pisti kolléga képére alább, és nézzétek meg magatok a nyertes képeket a Sajtófotó weboldalán. Pistiről csak annyit, hogy saját szervezésben ment ki Szíriába, sokan aggódtunk érte, és reméltük, hogy épségben tér haza a pokolból. Hazatért és mint a mellékelt ábra mutatja, nem is akármilyen fotókkal.

Sok az erőszak ismét? E témában ajánlom egy tavalyi cikkemet, amiben leírtam a véleményemet a Sajtófotó és World Press Photo kiállításokat érő kritikákról.

További örömhír, hogy Szalmás Péter, fotóiskolánk oktatója Sport – Sorozat kategóriában 2. helyezést ért el.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot